Salut Pública informa d’un augment de la transmissió del virus en el Departament Xàtiva-Ontinyent

0

En una setmana s’ha passat de 32 casos declarats a 117. La incidència acumulada a 14 dies ha ascendit fins als 76,7 el que suposa passar de nivell de “nova normalitat” a nivell de risc mitjà en el Departament Xàtiva-Ontinyent.

Tant Salut Pública com la Gerència del departament ha informat els Alcaldes de totes les poblacions sobre estos i altres dades advertint que es va a realitzar un seguiment detallat de l’evolució dels mateixos i estudien la possibilitat de mantindre una reunió amb tots els alcaldes a partir de dilluns que ve.

Salut Pública explica que “Este brusc increment de la incidència es produeix per un espectacular augment de casos en el grup de jóvens i adolescents amb edat compresa entre 16 i 29 anys” que suposen ja més del 50% dels casos detectats.

Esta dada pot estar darrere d’un número molt reduït de reinfeccions que ha presentat persones d’alt risc i d’edat molt avançada pel que es demana a la població s’extremen les mesures de contenció que ja es coneixen i s’actue amb responsabilitat per a evitar tot el possible la transmissió del virus.

L’ús de la màscara, la higiene de mans, mantindre les distàncies socials i evitar les aglomeracions són sens dubte mesures que hem de mantindre si no es desitja retrocedir en la desescalada.
Des del Departament es recorda que a penes fa quatre mesos estàvem en risc màxim i teníem molts pobles en confinament. La contenció de la transmissió és responsabilitat de cada persona, indiferentment a la seua edat o capacitat reflexiva.