08/12/2022 - 16:37
Més
  IniciSalutOntinyent tornarà a eixir al carrer a setembre si no es reobri...

  Ontinyent tornarà a eixir al carrer a setembre si no es reobri la planta de medicina interna de l’hospital

  Ontinyent tornarà a eixir al carrer en setembre si la Conselleria de Sanitat manté el tancament de la planta de medicina interna de l’Hospital General. Aquest va ser un dels acords als quals es va arribar anit en la reunió dels Consells Veïnal i d’Inclusió Social, presidits per l’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i al qual van assistir els portaveus dels grups municipals de la Vall Ens Uneix, PP i Compromís i representants veïnals i d’associacions d’àmbit social. Les accions de protesta, com la del passat 28 de juny, on es van concentrar vora 4.000 persones, “s’intensificaran i s’ampliaran” a la tardor en cas que els distints serveis de l’Hospital d’Ontinyent no recuperen la normalitat en passar l’estiu, han avançat des dels consells.

  En el transcurs de la reunió, tots els assistent van coincidir en assenyalar que darrere de estes retallades està la falta de previsió de la gerència del departament Xàtiva-Ontinyent. Consideren que van iniciar amb molt de retràs la planificació de les substitucions de l’estiu. De fet, el d’Ontinyent és l’únic hospital de tota la Comunitat Valenciana on s’ha hagut de tancar una planta tan important com medicina interna. “La Conselleria de Sanitat ha fallat a la ciutadania d’Ontinyent i de la Vall d’Albaida i ha obligat als pacients i a les seues famílies a desplaçar-se a Xàtiva amb tot els trastorn que suposa”, denuncien.

  Igualment, els consells van acordar encetar una sèrie de reunions amb els representants sindicals i professionals de la sanitat del departament. L’objectiu d’aquestes reunions és fer un seguiment de com està afectant a pacients i familiars el tancament de medicina interna i avaluar les conseqüències en la qualitat del servei. També es va posar damunt la taula per alguns membres la possibilitat de sol.licitar a la Conselleria que Ontinyent dispose d’un departament de salut propi aprofitant l’obertura del nou hospital.

  Fins al moment, i segons les xifres de la conselleria, el nombre de pacients obligat a traslladar-se entre l’1 i el 12 de juliol és de 25 persones. Aquesta fou una de les dades oferides per la direcció de l’hospital d’Ontinyent en la reunió que van mantindre dimecres passat a la seu de la Conselleria de Sanitat a València. A l’encontre amb la directora general Amparo García Layud, van acudir tant l’Alcalde, Jorge Rodríguez, com la portaveu de la Vall Ens Uneix, Natàlia Enguix; el regidor del PP, Paco Panadés, i el portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, acompanyats per Dora Tortosa i Modesta Pastor, com a representants del Consell d’Inclusió Social i del Consell Veïnal, respectivament.

  Durant la reunió, el representants d’Ontinyent van insistir que el tancament de medicina interna es “una més” de les retallades que en matèria sanitària està patint la ciutat en els últims anys, i posaren com exemples la supressió de la diàlisi i dels servei de neurologia i dermatologia. La directora general va assumir com inevitable el tancament fins el 31 de setembre de la planta de medicina interna per la mancança de personal mèdic, unes explicacions que no va convèncer a la representació ontinyentina, que va continuar insistint en la necessitat de recuperar els serveis perduts per una mala planificació de la gerència del departament.

  L’Alcalde, Jorge Rodríguez, qui ha agraït a la directora general la seua predisposició a donar explicacions, considera que aquestes continuen sent “insatisfactòries” i “no ressolen el problema de fons, que es el tancament de la planta de medicina interna per una clara falta de previsió de la gerència de l’àrea”, ha destacat Rodríguez. L’Alcalde d’Ontinyent ha mostrat “molt preocupat” per com està afectant als pacients i els familiars la nova situació de l’hospital, i ha assenyalat que “estarem vigilants perquè es reobriga la planta després de l’estiu perquè si no és així, Ontinyent tornara a eixir al carrer”, ha avançat l’Alcalde.

  Des dels grups polítics municipals, la portaveu de la Vall Ens Uneix, Natàlia Enguix, ha insistit en destacar que la situació a la qual s’ha arribat amb el tancament de la planta de medicina interna és “molt greu” i ha advertit que “s’està jugant amb la salut de les persones no posant els mitjans necessaris per donar un servei sanitari de qualitat a Ontinyent”. Enguix, qui ha destacat “la unió de la ciutadania front a la retallades de Sanitat”, ha insistit que Ontinyent “no va a renunciar a tindre la sanitat que es mereix”, i ha avançat que la Vall Ens Uneix “donarà suport a totes les accions de protesta que es convoquen en el cas que la conselleria no reobriga la planta de medicina interna després de l’estiu”.

  Des del Partit Popular, el portaveu suplent Paco Penadés apuntava que “les explicacions de Conselleria són decepcionants ja que no atenen les necessitats de la població d’Ontinyent i comarca. La distribució de recursos entre l’Hospital de Xàtiva i el d’Ontinyent són desiguals. Eixe deu ser l’objectiu a treballar, aconseguir els recursos adequats per a la població que aten l’Hospital d’Ontinyent”.

  El portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, manifestava que “fa unes setmanes ja vam proposar en els mitjans de comunicació que s’establiren incentius econòmics atractius per fomentar l’arribada de metges i metgesses a hospitals com el nostre. Uns dies després, la Conselleria de Sanitat anunciava un Decret en eixe sentit per a places de Difícil Cobertura. A la reunió amb la Directora General vaig plantejar el tema i transmetre la preocupació que tenim a Ontinyent sobre si la falta de personal afectarà al nou Hospital, i vaig demanar informació de l’estat de tramitació del Decret. La seua aplicació i dotació de suficients recursos és fonamental per a solucionar la falta de personal mèdic en hospitals com el d’Ontinyent. La mesura pot ajudar a què no hi haja més interrupcions de serveis sanitaris provocades per la falta de personal. Seguirem reivindicatius fins que es faça i permeta solucionar o pal·liar la situació”.

  TVDigitalOntinyent
  TVDigitalOntinyent
  Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

  El més llegit