29/11/2023 - 10:15
Més

  Els test d’antígens d’autodiagnòstic tindran un preu màxim de 2,94 euros

  Altres notícies

  La Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments és l’òrgan competent per a la fixació dels preus dels medicaments que es financen en el Sistema Nacional de Salut, en concret per al preu de venda del laboratori i dels productes sanitaris així com d’altres productes. Així doncs, l’acord, adoptat de manera unànime, ha sigut fixar el preu de venda al públic màxim dels test d’antígens per a autodiagnòstic en 2,94 euros.

  Aquest preu s’aplicarà a tots els test d’antígens per a autodiagnòstic que siguen de venda en les oficines de farmàcia i que hagen sigut autoritzada la seua comercialització per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris. La Directora de Cartera Bàsica de Serveis del Sistema Nacional de Salut i Farmàcia del Ministeri de Sanitat signarà hui mateix la resolució. Demà es publicarà en el BOE i entrarà en vigor l’endemà de la seua publicació, això és, el dissabte.

  Cal recordar que aquest òrgan està presidit pel Ministeri de Sanitat i està compost per un membre de totes les comunitats autònomes i dels següents Ministeris: Ministeri d’Hisenda i Funció Pública, Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital i Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. La Comissió han analitzat informació relacionada amb el preu de venda de les empreses distribuïdores a les oficines de farmàcia, el preu de venda al públic per les oficines de farmàcia i el preu de venda en països del nostre entorn

  La ministra Darias va explicar que “al nostre país, els test d’antígens d’autodiagnòstic amb marcatge CE, des de juliol de 2021, es poden adquirir en les oficines de farmàcia, sense necessitat de prescripció i el preu de venda lliure” i va afegir que “actualment està comunicada la comercialització a Espanya de 40 test ràpids d’antígens d’autodiagnòstic per a COVID 19. Hem passat dels 22 al novembre als 40 en l’actualitat”.

  En relació amb la venda d’aquests productes farmaceúticos, especialment, durant les passades setmanes, “davant la situació entre oferta i demanda, des del Ministeri i l’Agència Espanyola del Medicaments hem estat en contacte amb les parts implicades, seguint la situació i adoptant mesures necessàries per a contribuir a solucionar la qüestió”, va recordar.

  Així, per a donar resposta a aquest increment exponencial de la demanda de test, com a mesura temporal, la AEMPS va emetre autoritzacions expresses, per a permetre la venda en farmàcies de determinats test d’antigen d’ús professional per a la seua població en general, concretament, 3 i s’ha ampliat a 6 el nombre d’empreses autoritzades a comercialitzar els test amb instruccions en un altre idioma. “Així, una vegada estabilitzat el subministrament, procedim ara a la regulació del preu màxim de venda al públic. Així, d’acord amb la normativa aplicable, hem convocat la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments (CIPM), que se celebrarà demà a aquest efecte”, va remarcar la ministra.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent necessita una Oficina municipal de suport a associacions

  Gabriel Portero Valls Regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent Si per alguna cosa es caracteritza Ontinyent és pel seu dinamisme. Som...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -