Des de Salut Pública s’informa que a data 20 de setembre, s’havia administrat 29.8141 vacunes COVID en el Departament de Xàtiva-Ontinyent. El 82,3% de la població del departament de salut (158559 persones) han rebut almenys una dosi i d’elles 142.516 (74,0%) ja han rebut la pauta completa. El ritme de vacunació s’ha ralentitzat una vegada ja s’han citat els grups de població susceptibles d’immunització.

Del percentatge de població amb una sola dosi, la majoria es correspon amb persones que ja han passat la enfermetat en els últims mesos per la qual cosa la pauta está completada. Sense comptar la població menor de 12 anys, no vacunable en la actualitat, el 91,5% de la població té ja alguna dosis inoculada i el 82,3% la pauta completa.

Actualment es treballa en la recaptació així com també l’oferir sense cita prèvia la vacuna a tota aquella persona que per qualsevol causa no s’ha immunitzat encara.

Amb els últims dies d’activitat en els centres de vacunació, en este moment i per a la setmana vinent, es preveuen dos dies més de vacunació, on continuara citant-se prèviament, i també es podrà acudir sense cita prèvia.

Tancament dels punts de vacunació masiva en pròximes setmanes

Degut a la baixa quantitat de persones que s’estan citant o acudint sense cita, tot fa pensar que esta vacunació es trasllade als centres d’atenció primària en les pròximes setmanes ja que el seu nombre de persones a vacunar ja no pot considerar-se massiu i serà assumit pels centres de salut i consultoris progressivament.

També des de Salut Pública s’indica que està planificant-se ja la vacunació contra la grip que està previst comence a finals del mes d’octubre.