11/12/2023 - 11:03
Més

  El Departament de Salut acaba l’any amb un increment de plantilla estructural de 241 professionals

  Altres notícies

  El Departament de Salut Xátiva-Ontinyent finalitza l’any amb un increment de plantilla sense precedents. Les 1.167 places d’atenció especialitzada i les 504 de professionals d’atenció primària s’han incrementat en un total de 241 noves places estructurals, entre atenció primària, hospitalària, salut mental i salut pública, que amplian en definitiva la plantilla estable del departament. A aquest increment estructural cal afegir les contractacions conjunturals que, per a atendre programes o situacions especials, realitza el Departament quan es dona la necessitat.

  En Atenció Primària s’ha incrementat 92 noves places estructurals, a l’hospital d’Ontinyent han sigut 26 i en el de Xátiva 108 que juntament amb les 11 noves places per a Salut Mental i 3 per a Salut Pública evidencien l’aposta de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per l’increment de recursos humans en el Departament Xátiva-Ontinyent.

  Quant a les especialitats mèdiques que han vist incrementar la seua plantilla destaca els medicos d’urgències hospitalàries amb nou places més. En Oncologia s’àmplia en dues el nombre d’especialistes i s’ha creat una plaça mes d’Atenció domiciliària, Alergologia, Anatomia Patològica, Cardiologia, Endocrinologia, Farmàcia, Hematologia, Rehabilitació, Medicina Intensiva, Medicina Interna, Microbiologia, Nefrologia, Neurologia i Reumatologia.

  Atenció Primària

  De les 92 noves places que s’ha incrementat en els centres d’atenció primària, 12 són medicos de família, 20 places d’infermeria, 18 auxiliars administratius, 25 zeladors, 8 tècnics de cures auxiliaries d’infermeria, 5 fisioterapeutes i 4 de treball social. Amb aquest increment cinc punts d’atenció continuada han pogut obrir les seues portes en horari de 24 h ininterromput en comptar amb plantilla necessària de personal zelador, es tracta dels centres d’urgències d’atenció primària de Bocairent, Xella, Llutxent, Moixent i Navarrés.

  A més els centres de primària d’Albaida, Canals, Xella i Castelló compten ja amb plaça pròpia de Treballador o treballadora social per a donar resposta a la demanda cada vegada més elevada d’aquest servei en atenció primària.

  Salut Mental i Salut Pública

  La Unitat de Salut Mental del Departament Xátiva-Ontinyent també ha experimentat un increment de plantilla estructural amb dos psiquiatres, 6 psicòlegs clínics, una plaça de treball social i una d’infermeria especialitzada en salut mental a més d’una nova plaça de terapeuta ocupacional, en un total d’11 noves places.

  En la direcció de salut pública del Departament s’ha creat tres noves places estructurals: una plaça de farmacèutica/o, una d’infermeria i una de treball social, totes elles ja cobertes i en actiu.

  Amb aquest increment d’especialitats mèdiques el Departament de Salut Xátiva-Ontinyent ha pogut obrir noves consultes a fi de reduir les demores i es dona estabilitat laboral a nombroses places els professionals de les quals treballaven com a contractat temporal. En Atenció Primària destaca la incorporació de zeladors en cinc centres d’atenció continuada que ara els peremite tindre una obertura les 24 hores i a més quatre centres de salut incorporen una plaça de treball social que millora l’atenció a la ciutadania en aquest camp i evita desplaçaments a altres centres.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -