25/04/2024 - 16:56
Més

    València Turisme, la nova marca turística de diputació estrenada a FITUR 2016

    Altres notícies

    Un any més, s’ha celebrat a Madrid la Fira Internacional del Turisme, FITUR. Aquesta edició, la número 36, ha comptat, com habitualment, amb representació valenciana. Així, FITUR ha servit als representants de la Diputació de València per presentar els canvis que la institució ha preparat respecte a la gestió del turisme realitzada durant els anys de govern del Partit Popular.

    En aquest sentit, els representants provincials han deixat clara la intenció d’administrar de forma eficient els recursos disponibles, allunyant-se de la gestió anterior

    Aquesta intenció de canviar la política turística provincial queda materialitzada en dos eixos fonamentals, la presentació d’una nova marca i la creació de noves línies d’ajuda més accessibles.

    Pel que fa a la marca, desapareix “València Terra i Mar” per donar pas a “València Turisme”, amb l’objectiu d’aconseguir que la gent puga associar la nova marca al turisme, qüestió que no s’havia assolit anteriorment.

    El logotip dissenyat per a la nova marca busca, a més, incloure tot el territori de la província, des de la costa fins a l’interior, motiu pel qual les paraules formen el mapa de la província, i un asterisc en la part superior esquerra representa el Racó d’Ademús.

    La segona línia d’actuació, vinculada a les subvencions, suposa un important canvi, ja que les ajudes del Patronat provincial de turisme es presentaran a partir d’ara en convocatòries obertes. Açò permetrà fomentar una major igualtat d’accés i trencar l’arbitrarietat que dominava el procés anys enrere.

    Pel que fa a les ajudes, queden agrupades en cinc blocs relacionats amb la celebració de fires, promoció de festes i promoció turística; el desenvolupament d’aplicacions tecnològiques; l’obtenció i manteniment de l’escut de qualitat i banderes blaves; el finançament a la senyalització turística i equipaments turístics municipals; i la promoció turística per a entitats sense ànim de lucre.

    A més, des de Diputació es vol fer una aposta seriosa pel turisme d’interior, com una forma de turisme amb gran riquesa, i complementària amb el turisme de costa.

    Aquest turisme, a més, comptaria amb diferents aspectes i activitats, com la gastronomia, l’ecologia, la naturalesa, la tradició, el cicloturisme, el senderisme o els passejos a cavall.

    Pel que fa a les activitats organitzades per a FITUR, per una banda estaria el turisme gastronòmic, amb plats típics per a promocionar els pobles, i el turisme tradicional i folklòric, amb actuacions, balls, muixerangues o mim, entre altres.

    Així, aquesta nova etapa presentada a la Fira Internacional del Turisme tindria com a objectius fer servir tots els recursos disponibles, millorar la qualitat dels serveis oferits i elevar el posicionament del turisme valencià, un dels motors econòmics fonamentals de la província i la comunitat.

    Segons s’ha expressat des de la mateixa Diputació, es busca recollir les demandes del sector i resoldre els problemes a través de la relació amb el teixit empresarial i el suport a iniciatives econòmiques que donen riquesa. Es busca, per tant, transmetre una imatge singular i forta que permeta un millor posicionament dels productes turístics valencians a escala estatal i internacional.

    En aquest sentit, seria fonamental l’aposta pel turisme sostenible i el patrimoni artístic i arquitectònic, així com la presència de la gastronomia, les tradicions i els museus.

    A més, tot açò ha d’anar acompanyat per la cooperació entre els diferents agents implicats, i també entre municipis

    L’objectiu, en definitiva, és fer una gestió eficient, i mantenir i millorar les xifres d’un sector que, a escala de la província de València, va rebre 6,8 milions de visitants espanyols i 600.000 turistes estrangers l’any passat.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -