19/04/2024 - 12:32
Més

    Seixanta plaçes d’ensenyament menys en valencià a Ontinyent

    Altres notícies

    Si hi ha suficient oferta pública per a cobrir les necessitats de matricula del proper curs, cal replantejar els concerts amb centres privats, no reduir oferta pública i menys en valencià.

    Davant l’anunci de la SUPRESIO UNITATS ESCOLARS d’infantil als col.legis de Martinez Valls i Bonavista, així com una unitat de primària al col.legi de Rafael Juan Vidal, Compromís vol manifestar la seua oposició a la mesura i donar suport a la comunitat educativa en les seues reivindicacions.

    compromis-8345En primer lloc denunciem la nocturnitat de la mesura. Aprofiten les vacances de Nadal per notificar-la; dificultant el treball previ a la presentació de les possibles al•legacions que finalitza el proper 2 de gener.

    En segon lloc denunciem la falta de criteris objectius i transparents per prendre aquesta mesura, a falta de conèixer les dades de matriculació del proper curs, sols un nou atac ideològic a l’escola publica en valencià justifica la proposta del govern del partit popular

    Amb aquesta nova retallada, es pretén ofertar per al cicle d’infantil del proper curs escolar:

    • 150 places a l’escola publica en valencià; front a les 210 del present curs.
    • 80 places a l’escola pública en castellà, les mateixes que al present curs.
    • 210 places a l’escola concertada, tota en castellà; les mateixes que al present curs.

    Resumint hi hauran 60 places menys a l’escola pública en valencià, mantenint intacta l’oferta en castellà i l’oferta de l’escola concertada.

    L’increment de la ràtio en un 20% aprovada pel govern del PP (30 xiquetes i xiquets per aula d’infantil) ha comportat entre d’altres: un incompliment de la normativa sobre requisits mínims d’alumnes per aula (Reial decret 132/2010), a banda d’un entrebanc a la qualitat educativa.

    En aquest context, l’excés d’oferta de matrícula s’ha de resoldre donant prioritat a l’oferta pública i suprimint les unitats dels centres concertats que no siguen necessaris per garantir el dret a una educació de qualitat.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -