Seixanta plaçes d’ensenyament menys en valencià a Ontinyent

0

Si hi ha suficient oferta pública per a cobrir les necessitats de matricula del proper curs, cal replantejar els concerts amb centres privats, no reduir oferta pública i menys en valencià.

Davant l’anunci de la SUPRESIO UNITATS ESCOLARS d’infantil als col.legis de Martinez Valls i Bonavista, així com una unitat de primària al col.legi de Rafael Juan Vidal, Compromís vol manifestar la seua oposició a la mesura i donar suport a la comunitat educativa en les seues reivindicacions.

compromis-8345En primer lloc denunciem la nocturnitat de la mesura. Aprofiten les vacances de Nadal per notificar-la; dificultant el treball previ a la presentació de les possibles al•legacions que finalitza el proper 2 de gener.

En segon lloc denunciem la falta de criteris objectius i transparents per prendre aquesta mesura, a falta de conèixer les dades de matriculació del proper curs, sols un nou atac ideològic a l’escola publica en valencià justifica la proposta del govern del partit popular

Amb aquesta nova retallada, es pretén ofertar per al cicle d’infantil del proper curs escolar:

  • 150 places a l’escola publica en valencià; front a les 210 del present curs.
  • 80 places a l’escola pública en castellà, les mateixes que al present curs.
  • 210 places a l’escola concertada, tota en castellà; les mateixes que al present curs.

Resumint hi hauran 60 places menys a l’escola pública en valencià, mantenint intacta l’oferta en castellà i l’oferta de l’escola concertada.

L’increment de la ràtio en un 20% aprovada pel govern del PP (30 xiquetes i xiquets per aula d’infantil) ha comportat entre d’altres: un incompliment de la normativa sobre requisits mínims d’alumnes per aula (Reial decret 132/2010), a banda d’un entrebanc a la qualitat educativa.

En aquest context, l’excés d’oferta de matrícula s’ha de resoldre donant prioritat a l’oferta pública i suprimint les unitats dels centres concertats que no siguen necessaris per garantir el dret a una educació de qualitat.