22/11/2024 - 15:58
Més

    L’Audiència rebutja arxivar el “cas Alqueria” en veure fets de gravetat

    L’Audiència de València ha rebutjat sobreseure la causa oberta contra l’expresident de la Diputació de València i actual alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i altres processaments per suposades irregularitats en la contractació d’alts càrrecs per a Divalterra, en estimar que hi ha fets “de gravetat”.

    En un acte al qual ha tingut accés EFE, la secció quarta de l’Audiència considera que qui va ser cogerente d’aquesta signatura pública, Agustina Brines, “apareix, a l’efecte d’aquesta resolució, com una de les principals artífexs del sistema corrupte de nomenaments que s’està investigant”, així com que les seves al·legacions “hauran de canalitzar-se en el futur judici oral”.

    “La veritat és que els fets denunciats són de gravetat, constitutius de delicte, i tant les acusacions com l’instructor no sols estimen que existeixen indicis racionals de criminalitat sinó que cal estar al ple resultat de les diligències d’instrucció i adoptar una decisió amb visió de conjunt”, exposa la sala en el seu acte.

    Els magistrats indiquen així mateix que “no poden pretendre amb èxit els apel·lants retallar l’obligació de recerca que té el jutge d’instrucció al seu càrrec, sense perjudici del resultat de les eventuals diligències que poguessin estar pendents, de la valoració que es faci d’aquestes, en conjunt amb les altres ja practicades o que es practiquin, i de la concreció futura de la imputació que pugui dirigir-se o no contra cadascun”.

    En definitiva, indiquen que “s’ha de prosseguir el procediment quan o està acreditada la imputació, o almenys, quan hi ha un dubte que no anul·la completament un pronòstic fundat de viabilitat de la condemna després d’un judici, perquè només quan des de ja es pot fer un pronòstic fundat d’inviabilitat de la condemna, per la insuficiència del material probatori amb què es compta, s’imposa el sobreseïment, i no és el cas”.

    En el conegut com a cas Alqueria s’investiga a Jorge Rodríguez i a altres setze persones, nou de les quals suposadament van ser contractades de manera irregular en l’empresa pública de la corporació provincial Divalterra -anteriorment Imelsa- i estaven vinculades al PSPV i Compromís.

    També s’investiga als qui van ocupar el càrrec de cogerentes de Divalterra: Agustina Brines (de Compromís), Josep Ramón Tiller (PSPV) i Javier Simó (del PSPV); al secretari-lletrat assessor d’aquesta empresa pública, Jorge Cuerda, i a dos assessors de la Diputació, Ricard Gallego i Manuel Reguart.

    Per a la UDEF aquestes contractacions “es van realitzar sota la modalitat de personal d’alta direcció, com un frau de llei” Per als agents de la UDEF que han investigat el cas, aquestes contractacions “es van realitzar sota la modalitat de personal d’alta direcció, com un frau de llei per a evitar l’aplicació dels principis de l’Estatut Bàsic de l’Empleat públic”.

    S’aconseguia així, al seu judici, “independentment de la capacitació personal dels contractats, la vinculació a la societat de persones adscrites o vinculades als dos partits polítics que governen en la Diputació, Compromís i PSOE”, afegeixen els investigadors.

    Preguntada per aquest acte, la representació legal de Ricard Gallego ha avançat a EFE que presentarà en els pròxims dies un recurs d’aclariment, en aparèixer esmentat el seu client de manera errònia en l’acte de l’Audiència Provincial com a alcalde d’Ontinyent i igualment es fa referència -també de forma desencertada segons el parer d’aquesta part- a la seva participació en els consells de Divalterra.

    Font: Vanguardia

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    L’associació d’hostelers d’Ontinyent renova la seua imatge amb la marca “Ah!”.

    L’associació d’hostelers d’Ontinyent, AHVAL, ha donat a conèixer la seua nova imatge corporativa amb el llançament de la marca...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -