19/07/2024 - 8:22
Més

  La Vall Ens Uneix exigirà a Adif i al Ministeri que el tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi siga gratuït fins que la línia siga digna

  Altres notícies

  El diputat de La Vall Ens Uneix Joan Sanchis defensarà al Ple de la Diputació de València d’aquest dimarts la moció presentada el passat mes de juny on reclamava que el tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi “siga gratuït fins que la línia siga digna”. Des de La Vall ens Uneix es considera positiu que el Govern d’Espanya haja anunciat la gratuïtat fins desembre per als usuaris amb un abonament en rodalies o mitja distància, “però no és suficient. La línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi no és digna. És un servei deficient econòmicament, que rep queixes diàries de desenes de passatges i on, clarament, l’administració ha fallat a la ciutadania, cosa per la que cal demanar disculpes”.

  El text de la moció registrada al mes de juny proposa que la gratuïtat suposaria “una mesura per incentivar l’ús del transport públic i com una manera de demanar disculpes des de l’administració per no estar a l’altura de les necessitats de la població d’un tren modern i de qualitat”. Al text de la moció es proposa que es realitzen també els tràmits administratius escaients per millorar el servei, augmentar les freqüències i prevenir impuntualitats i cancel·lacions.

  Cal recordar que l’anunci fet pel Govern d’Espanya durant el debat de l’Estat de la Nació es justificava per l’elevada inflació a la Comunitat Valenciana, una premissa que la moció de la Vall ens Uneix ja contemplava al considerar que “la inflació a la Comunitat Valenciana és del 8’7%, perjudicant a les persones que fan ús del tren. El tren és un mitjà que a més a més vertebra el territori, que està patint un procés de despoblació de les poblacions més menudes a les ciutats grans”. Així, la moció incideix que fer gratuït completament el servei “suposaria fer-lo molt rentable a escala social, especialment per a la població més vulnerable: En utilitzar-lo molta gent, passaria a ser rentable”.
  Un bon exemple d’aquest extrem,tal i com exposa el diputat, és el bon funcionament que ha tingut l’aplicació de la gratuïtat al transport públic en el cas de l’autobús urbà d’Ontinyent, que ha quadruplicat el seu ús des que es va fer gratuït de forma universal i durant tot l’any. Sanchis també al·ludia a la bona acollia a la mesura de la gratuïtat el primer diumenge de mes al tramvia i metro de València, entre altres exemples. Igualment, explicava que és una mesura que permetria reduir la petjada ecològica i les emissions de CO2: “Els desplaçaments en transport públic ,a peu i en bicicleta són claus per protegir la salut i la qualitat de vida de la ciutadania, i en aquest sentit cal tenir molt en compte que cada autobús substitueix a una mitjana de 20 turismes, i un tren de huit vagons equival a 15 autobusos”, recordava.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -