24/04/2024 - 7:37
Més

    La façana de l’antic Bar Ideal serà intervinguda d’urgència abans de festes

    Altres notícies

    La façana i el porxo de l’edifici en ruïna de l’antic Bar Ideal, situat al costat de l’Ajuntament seran estabilitzats abans dels Moros i Cristians. La regidora de Territori, Rebeca Torró, ha aconseguit el compromís del propietari d’efectuar una inversió de prop de 200.000 euros per consolidar l’immoble. En primer lloc es produirà una intervenció d’urgència abans de les festes, amb la col·locació d’una bastida provisional que evitarà qualsevol perill per als vianants en unes dates on la Plaça Major està especialment transitada. En passar agost, es reprendran les tasques de consolidació de l’edifici, adequació del porxo i demolició i retirada d’elements interiors.

    Torró explicava que “el procés ha estat complex, i de fet a punt hem estat d’executar l’actuació de manera subsidiària, ja que la seguretat ha d’estar per damunt de tot i no volíem cap risc per als vianants, pel que s’havia d’actuar amb urgència”. Després d’uns despreniments en aquest històric edifici, protegit parcialment pel seu valor arquitectònic, es van fer les gestions per declarar-lo en ruïna, i acte seguit es va redactar un projecte d’intervenció, pressupostat en 200.000 euros. El propietari ha acceptat assumir aquest projecte sense forçar la intervenció subsidiària, amb l’exigència expressa del consistori de que es duga a terme una primera fase abans de les festes, reprenent-se les obres posteriorment.

    Rebeca Torró, que avançava que des del Govern d’Ontinyent es vigilarà especialment que es complisquen els terminis, expressava la seua satisfacció “principalment perquè anem a poder estar tranquils quant a la seguretat de l’edifici, però també per la millora de la imatge de la Plaça Major que comporta esta actuació. Tràmits com aquestos o com els que vam haver de realitzar per retirar el bastidor del Carrer Major són molt complicats, però allò que importa és assolir els objectius, i una volta més ho hem aconseguit”, destacava la també primera tinent d’alcalde.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -