27/10/2024 - 11:31
Més

    La consellera Ruth Merino i el PP d’Ontinyent demanen finançament just per a la Comunitat Valenciana

    La consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública de la Comunitat Valenciana, Ruth Merino, i el portaveu del Partit Popular d’Ontinyent, Rafa Soriano, han fet públic hui un vídeo conjunt en el qual reclamen un sistema de finançament just i solidari per a la Comunitat Valenciana. La iniciativa arriba després de la visita de la consellera a Ontinyent, aprofitant el 140è aniversari de Caixa Ontinyent, on també va mantindre una reunió amb Soriano per abordar aquesta qüestió, entre altres temes locals.

    Una demanda de finançament per a garantir els serveis essencials

    Al vídeo, tant Merino com Soriano subratllen que la reivindicació d’un finançament just és “una qüestió de persones i de serveis fonamentals” i no només una problemàtica partidista. Segons assenyala la consellera Merino, la situació de la Comunitat Valenciana en matèria de finançament és “totalment deficitària”, un problema que ve de dècades arrere i que afecta la capacitat de la regió per proporcionar serveis adequats als seus ciutadans.

    En paraules de Merino, “tenim un govern d’Espanya que no està per la tasca de posar solucions sobre la taula, malgrat que és la seua responsabilitat”. La consellera ha defensat la necessitat d’un fons de nivellació, que permeta igualar la Comunitat Valenciana a la resta d’autonomies en termes de recursos financers per habitant, i garantir així els fons necessaris per a mantenir els serveis públics essencials.

    Suport des d’Ontinyent a la reivindicació autonòmica

    Rafa Soriano, per la seua part, ha expressat l’agraïment a la consellera Merino pel seu suport a Ontinyent i per haver triat la ciutat per a llançar aquest missatge de reivindicació en defensa dels drets dels valencians. Soriano ha destacat que “des del Partit Popular d’Ontinyent, es farà una defensa ferma per aconseguir un sistema de finançament que garantisca la igualtat entre tots els espanyols”.

    Aquest dijous, el Partit Popular d’Ontinyent presentarà una moció en el ple de l’Ajuntament per demanar formalment un sistema de finançament més just i solidari entre les comunitats autònomes. Segons els representants del PP, aquesta moció busca el consens i el suport de totes les forces polítiques per a que el finançament adequat siga una realitat per a la Comunitat Valenciana.

    La importància d’una acció conjunta

    Amb aquesta acció, la consellera Merino i el Partit Popular d’Ontinyent busquen conscienciar sobre la importància d’un sistema de finançament que proporcione els recursos necessaris per atendre la població valenciana en igualtat de condicions amb altres comunitats autònomes. La reivindicació d’un finançament just és, segons Merino, un pas essencial per a garantir el futur de serveis bàsics com la sanitat, l’educació i els serveis socials a la Comunitat Valenciana.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Diputació de València destina 70.000 € a les festes de Moros i Cristians de la Vall d’Albaida

    La Diputació de València ha concedit prop de 70.000 € en ajudes per a les festes de Moros i...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -