20/04/2024 - 3:18
Més

    L’Ajuntament d’Ontinyent ajuda a integrar al món social i laboral a 10 joves amb dificultats

    Altres notícies

    El consistori ha obtés una subvenció de 64.500 euros de la Conselleria d’Educació, Formació i Treball per tal d’assolir aquest objectiu

    Un total de 10 joves en risc d’exclusió social participen des d’aquest dimecres 30 de novembre i fins el proper 22 de juny a un programa pel qual se’ls tractarà de reintegrar al món social, laboral i educatiu. Aquest objectiu es tractarà d’assolir mitjançant un pla de formació de 900 hores, de les quals 300 seran de pràctiques laborals en la cafeteria de la UNED, segons explicaven aquest matí en roda de premsa el regidor de Participació Ciutadana i Política Social de l’Ajuntament d’Ontinyent, Manuel Ruiz, i la coordinadora del Centre de Dia d’Inserció Laboral El Rogle, Lucía García.

    Segons explicava Manuel Ruiz, per poder posar en marxa esta activitat s’ha comptat amb una subvenció de 64.500 euros de la Conselleria d’Educació, Formació i Treball, a través del SERVEF, que servirà per reprendre una activitat que ja s’ha fet altres anys a la ciutat: “des de l’administració volem combatre els efectes de la crisi en els joves, que no hi ha que oblidar que tenen una altíssima tassa de desocupació, que en els menors de 30 anys arriba ja al 40%. A més a més, al cas concret d’estos joves que estaven en risc d’exclusió social, se’ls dota d’una nova perspectiva de futur”, destaca el regidor.

    La coordinadora del Centre El Rogle, Lucía García,explicava per la seua banda que els participants d’aquest programa són tots joves de 16 a 21 anys que no han acabat els seus estudis d’ESO, “als quals oferim un programa que inclou una part de formació específica i una de formació bàsica i orientació laboral, de manera que se’ls ensenya a dur a terme una tasca professional en l’àmbit de l’hosteleria i se’ls ofereix orientació laboral, però també se’ls forma en matemàtiques, llengua, literatura o geografia i història perquè aquells que en acabar vullguen reincorporar-se als seus estudis puguen fer-ho”.

    La part de pràctiques laborals del programa s’iniciarà el 26 de març, data des de la qual els i les joves estaran contractats durant 300 hores per l’Ajuntament d’Ontinyent per posar en marxa la cafeteria de la UNED. En acabant, tots ells comptaran amb el títol de manipuladors d’aliments i amb un altre que dona el SERVEF i que acredita la seua formació i experiència en tasques de serveis de bar i cafeteria.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -