27/10/2024 - 13:30
Més

    Jorge Rodríguez aspira a liderar la Unió Municipalista al I Congrés Autonòmic d’Ontinyent

    Hui, dissabte 26 d’octubre, Ontinyent està acollint el I Congrés Autonòmic de la Unió Municipalista, una trobada organitzada per Ens Uneix que reuneix més de 200 càrrecs electes independents de la Comunitat Valenciana i províncies veïnes. L’acte, que es du a terme a la Sala Gomis, marca un moment clau per al futur del municipalisme valencià, incloent l’elecció de la nova direcció autonòmica de la confederació.

    Jorge Rodríguez, un líder per a la Unió Municipalista

    L’alcalde d’Ontinyent i president d’Ens Uneix, Jorge Rodríguez, ha presentat hui la seua candidatura per a liderar la Unió Municipalista. En paraules seues, aquest nou projecte “se centra a treballar pel benestar de la ciutadania, més enllà de les ideologies”, i es caracteritza per una aproximació enfocada a solucionar els problemes reals dels municipis, dia a dia.

    La seua candidatura compta amb una estructura transversal i paritària de 21 persones que representen diferents comarques de la Comunitat Valenciana. Aquest grup de treball busca posar en pràctica un municipalisme actiu, que defenga els interessos concrets dels veïns i veïnes d’arreu del territori, incloent aspectes clau com la inversió en infraestructures sostenibles, l’economia circular i l’accés igualitari a la tecnologia.

    Propostes de reforma electoral i financera

    El congrés d’avui inclou debats fonamentals sobre les necessitats actuals dels municipis. Ramiro Solanes, advocat i professor de la Universitat de València, i José Juan Server, expert en finançament autonòmic, han presentat dues iniciatives legislatives populars (ILP) per impulsar reformes en la llei electoral i en el finançament municipal. La primera ILP proposa reduir la barrera electoral del 5% al 3%, mentre que la segona reclama un model de finançament més just per a les administracions locals.

    Rodríguez ha destacat la importància d’aquestes reformes per a garantir una millor representació de la diversitat política i social de la Comunitat Valenciana, i ha afirmat que “treballarem amb tots els partits a Les Corts per a aconseguir una reforma que facilite la representació i un finançament just per als municipis”.

    Participació de 64 localitats

    Hui, Ontinyent ha reunit càrrecs independents de la Comunitat Valenciana i d’altres províncies com Albacete i Ciudad Real, sumant representants de fins a 64 localitats. La jornada ha començat amb una recepció a les 10:30 h, seguida d’una taula redona sobre “La força del municipalisme organitzat”, on s’ha posat en valor la importància d’unir esforços per a millorar el benestar dels veïns i veïnes.

    La vicepresidenta de la Diputació de València i coordinadora provincial d’Ens Uneix, Natalia Enguix, ha ressaltat el pes d’aquest projecte, indicant que “els partits municipalistes som ja la tercera força en vots a la Comunitat Valenciana i a Espanya”. Enguix ha afegit que aquest moviment naix amb una base social forta i una voluntat clara de millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

    Tancament del congrés i invitació a la ciutadania

    Amb aquesta reunió històrica, Ontinyent es reafirma com a referent del moviment municipalista, un model de política que es centra en les necessitats reals de les persones. Enguix ha convidat la ciutadania a apropar-se a aquest projecte, assenyalant que “és una oportunitat per a conéixer de prop un moviment seriós, compromés amb els veïns i veïnes”.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Diputació de València destina 70.000 € a les festes de Moros i Cristians de la Vall d’Albaida

    La Diputació de València ha concedit prop de 70.000 € en ajudes per a les festes de Moros i...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -