28/03/2024 - 17:11
Més

    Jesús Pla i Nico Calabuig: “treballant en equip, Compromís ha aconseguit l’inici del canvi del reglament de la pólvora”

    Altres notícies

    Aquesta passada setmana, el diputat de Compromís i president de la Comissió d’Educació i Cultura de les Corts Valencianes, Jesús Pla, anunciava que el Govern espanyol s’ha compromés a iniciar el procés de modificació en el Congrés del reglament de la pólvora en les festes de Moros i Cristians, després de traslladar-se la proposta a Madrid fa uns mesos. El regidor a l’Ajuntament d’Ontinyent i portaveu de Compromís per la Vall d’Albaida, Nico Calabuig, ha valorat de forma molt positiva aquest anunci “fruit d’un treball en equip encapçalat pel nostre diputat Jesús Pla”.

    Tal com explicava el mateix Jesús Pla, “a la pregunta que va presentar el senador de Compromís, Carles Mulet, sobre el canvi en el reglament de la pólvora, el Ministeri de l’Interior ha comunicat que no hi ha cap inconvenient en estudiar la possibilitat de simplificar els tràmits per a l’ús de la pólvora. Una xicoteta victòria enmig d’uns temps difícils per al món fester, amb el qual hem estat treballant conjuntament per fer arribar a Madrid la seua veu”.

    En eixe sentit, segons apuntava el diputat valencianista, el Ministeri “s’ha mostrat favorable a permetre per a totes les festes que empren l’arcabusseria un temps màxim per a la custòdia de la pólvora per part dels i les participants de 96 hores. I en cas que els actes festius tinguen una durada inferior, es limitaria la custòdia a la durada d’eixos actes, sense fer distinció del nombre de participants”.

    Des de Compromís per Ontinyent, el regidor i portaveu, Nico Calabuig, ha assenyalat que “és una molt bona notícia per als nostres Moros i Cristians que puga obrir-se aquest procés de modificació i simplificació en el reglament de l’ús de la pólvora en les festes amb arcabusseria. Pensem que cal facilitar el manteniment d’aquests actes tradicionals i donar suport a la indústria de la Festa, també com un motor econòmic, sempre vetllant pel compliment de la legalitat i les mesures de seguretat”.

    Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha recordat que “el Plenari d’Ontinyent ja va aprovar dues mocions sobre la protecció dels actes amb arcabusseria a la nostra ciutat. En els dos casos vam votar a favor. Hui, amb aquesta tasca del nostre senador, Carles Mulet, el nostre diputat i company de la Vall d’Albaida, Jesús Pla, i molta altra gent que està treballant per defensar la nostra cultura, estem un poc més a prop de millorar aquest reglament i adaptar-lo a la realitat de la nostra festa”.

    Des de Compromís per Ontinyent han conclòs assenyalant que “enmig d’aquesta situació tan complicada que estem vivint com a societat a tot el món a causa de la COVID-19, aquest anunci permet una xicoteta alegria en el món fester dels Moros i Cristians i les empreses dedicades al sector, ja que en les últimes setmanes s’estan patint nombroses cancel·lacions de les festes al llarg i ample de la geografia valenciana”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -