19/04/2024 - 9:26
Més

    Esquerra Unida de la Vall d’Albaida organitza una taula rodona sobre el Consorci de Residus

    Altres notícies

    Seguint amb la dinàmica d’informar a la ciutadania sobre la problemàtica del fem, el Pla de Minimització vigent i el Consorci de Residus a la Vall d’Albaida vàrem celebrar un acte públic a Llutxent el passat divendres 1 de Març.

    La taula rodona va estar formada per Paula García, qui va parlar sobre la posició d’ EU respecte al Consorci sent la formació política què més s’ha oposat frontalment a aquest nou desgavell de Conselleria. El Consorci suposa un pas enrere cap a la minimització de residus, el reciclatge, la sostenibilitat mediambiental i a més a més suposa un negoci sucós per les construccions de macro-abocadors i les concessions a grans empreses començant per l’augment de la taxa del fem a 127,5 euros €al cas concret d’Ontinyent, un 50% més que al passat 2012.

    José Domingo Canet, regidor d’EU a Llutxent, va criticar l’actuació de l’alcalde de Llutxent, José Aranda, del Partit Popular, a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida on va votar a favor del Consorci de Residus i conseqüentment de l’augment de la taxa de 78 euros € – cas de Llutxent – als esmentats 127,5 euros €.

    Per últim, Manolo Ruíz, portaveu d’EU a la Mancomunitat va instar als assistents a que continuen les mobilitzacions socials per tal d’impedir la integració de la Vall d’Albaida al Consorci mentre des de les institucions es seguint lluitant contra una mesura injusta que ens afectarà a tots i totes. Part de la lluita institucional va ser la sol·licitud, per part del portaveu, al president de la Mancomunitat i a la resta de formacions, la signatura d’un manifest conjunt confirmat a un Ple extraordinari que done suport a la manifestació de la Plataforma del fem, com a iniciativa ciutadana legítima, el proper dia 9 de Març a la plaça de Sant Domingo d’Ontinyent.

    Més d’una setmana després de la reunió de tots els partits al si de la Mancomunitat el President Puchades encara no s’ha pronunciat. I és que hi ha molts que tenen les prioritats ben clares i ben establertes.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -