29/03/2024 - 17:00
Més

    Els socialistes qualifiquen de “burla i atac” a Ontinyent els pressupostos del Consell per 2014

    Altres notícies

    “Un atac i una burla a Ontinyent”. Així han qualificat els socialistes d’Ontinyent la proposta de Pressupostos de la Generalitat per a 2014. Uns comptes que no contemplen cap inversió per a Ontinyent. Queden fora de les previsions de la Generalitat obres com ara el nou Hospital, l’aulari del col.legi Bonavista, la construcció del nou institut de l’Estació o de les rondes. Davant aquest “ninguneig” del Govern del PP valencià a la ciutat d’Ontinyent, els socialistes presentaran una moció al pròxim ple per tal que es “rectifiquen els Pressupostos del Consell i s’incloguen les inversions que per Dret ens corresponen”, ha anunciat este matí la portaveu socialista, Rebeca Torró, qui ha afegit que els grups parlamentaris deuran comprometre’s a recolzar aquestes propostes a les Corts: “Més d’un no eixirà bé en eixa foto”, ha avançat Rebeca Torró.

    Torró destacava que cada any que passa amb el PP a la Generalitat augmenta el deute històric amb Ontinyent: “el PP ha deixat fora l’aulari del Bonavista, que a penes suposa mig milió d’euros, ha desaparegut el nou Hospital, però és no està ni la reforma d’urgències que s’havia plantejat per la gerència de l’àrea”, lamentava. Ontinyent sols apareix als pressupostos, explica, “per a dir-nos que van a pagar-nos les butaques de l’Echegaray encara més tard”: els 70.000 euros que el Consell apunta al seu projecte que volen ingressar en 2014, “és l’excusa per allargar fins a 2019 el pla de pagaments d’una inversió que els ontinyentins ja hem pagat i amb interessos”.

    Per tot açò, Rebeca Torró anunciava que els socialistes d’Ontinyent van a presentar al ple de novembre una moció per tal d’acordar la presentació d’una bateria d’esmenes als pressupostos de la Generalitat, a la qual tornaran a exigir que s’incloga la construcció del nou hospital, l’aulari infantil del Bonavista, la reforma de l’IES de l’Estació, la construcció del Conservatori de música, la del nou edifici de l’Escola Oficials d’Idiomes “que el diputat del PP d’Ontinyent s’emportà a Xàtiva”, la rehabilitació integral de la Casa dels Barons de Santa Bárbara i del Ministre Maians, la construcció del nou palau de justícia, el desdoblament de les rondes o la rotonda de Torrefiel o el compliment de l’acord de la línia Xàtiva-Alcoi.

    La portaveu socialista recordava que totes estes peticions “el govern municipal de Lina Insa i Filiberto Tortosa va impedir durant 4 anys que els socialistes les puguerem dur al plenari d’Ontinyent per exigir a la Generalitat el que ens deu, cosa que ara sí que anem a fer, perquè tenen diners per al que volen, que només amb la meitat dels diners que destinen a enterrar Televisió Valenciana tindríem un nou hospital, un nou institut i fins i tot una rotonda a Torrefiel”, destacava.

    Finalment, Torró feia una crida detindre “el ninguneig constant per part de la Generalitat del PP cap a Ontinyent i que siga contestat per tots de forma unànim. Partits polítics, associacions, entitats cíviques i ciutadans en general tenim que dir prou als atacs de la dreta valenciana, als atacs del PP”, concloïa.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La “Dansa Macabra” reuneix centenars de persones

    Més de 80 persones de diferents entitats culturals locals participen en la cita cultural impulsada per l’Ajuntament
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -