19/09/2024 - 3:14
Més

    Els socialistes d’Ontinyent proposen ampliar la formació professional amb graus d’activitat física

    Altres notícies

    Els socialistes d’Ontinyent han presentat una moció que proposa l’ampliació de l’oferta de Formació Professional (FP) a la ciutat, amb especial atenció als cicles formatius d’activitats físiques i esportives. Aquesta iniciativa respon a les queixes dels joves que volen estudiar aquests graus però es veuen obligats a desplaçar-se fora de la comarca per a seguir la seua formació, mentre que a Ontinyent es pot cursar el grau universitari d’Activitat Física i Esport al campus de la Universitat de València.

    Segons ha expressat el portaveu socialista, José Antonio Martínez, aquest fet suposa una discriminació cap als estudiants que no segueixen una via universitària, ja que els obliga a traslladar-se a altres ciutats com Gandia, Oliva o Vallada per completar la seua formació professional en aquest camp. Els socialistes consideren que ampliar l’oferta formativa en aquesta branca donaria sentit a l’estudi d’aquesta disciplina en totes les seues facetes, tant universitàries com no universitàries.

    Una oportunitat de creixement per a Ontinyent

    La creació d’aquests nous cicles formatius suposaria un benefici no només per als estudiants, sinó també per a la gran quantitat de clubs i activitats esportives que es duen a terme a Ontinyent. A més, la formació professional és clau per a garantir un futur millor als joves, ja que proporciona les competències professionals necessàries per accedir a llocs de treball dignes i estables, en línia amb la demanda del mercat laboral.

    Actualment, a la Vall d’Albaida no existeix cap cicle formatiu d’aquestes característiques, cosa que accentua la necessitat d’ampliar l’oferta educativa a la comarca i evitar que el talent local es veja obligat a marxar per continuar els seus estudis. Els socialistes recalquen la importància d’implementar polítiques educatives locals que asseguren una formació adaptada a les necessitats de la comunitat.

    El suport de l’Ajuntament i la Generalitat

    Els centres educatius de la ciutat han de sol·licitar aquesta ampliació de l’oferta de Formació Professional a la Conselleria d’Educació, però aquest esforç no serà efectiu sense el suport ferm de l’Ajuntament d’Ontinyent. El grup socialista fa una crida a les autoritats locals perquè assumisquen un paper actiu en la defensa de l’educació com a motor de desenvolupament local.

    Aquesta col·laboració entre les institucions és fonamental per ajustar el mapa de la FP a les necessitats reals del territori. Així, es podran garantir oportunitats educatives que permeten als joves desenvolupar el seu potencial i construir un futur ple de possibilitats sense haver de deixar la comarca.

    Futurs professionals en sectors claus

    Els nous graus de la família d’activitats físiques i esportives oferirien als estudiants la possibilitat d’exercir en sectors com l’esport, el turisme, l’oci i el temps lliure. Les seues competències abastarien àrees com l’animació social, l’ensenyament físic i esportiu, i l’organització d’esdeveniments esportius en diversos contextos, des d’instal·lacions esportives convencionals fins a entorns naturals i turístics com hotels o balnearis.

    Amb aquesta proposta, els socialistes d’Ontinyent consideren que enfortir la formació professional contribuirà a preparar futurs professionals que, a més d’enriquir el teixit social i esportiu local, podran accedir a ocupacions en sectors clau de la ciutat i la comarca.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La programació cultural de tardor d’Ontinyent inclou teatre amb Carlos Hipólito i música amb Pep Botifarra

    La programació cultural de tardor d’Ontinyent promet ser una cita ineludible per a tots els amants de les arts...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -