El col·lectiu Compromís per Castelló de Rugat ha decidit elevar a les Corts, a través del diputat Paco García, l’actual situació de l’ambulància SVB del municipi.

En maig del 2013, més de 300 veïns procedents de 10 municipis de la Vall d’Albaida, van  participar en una concentració ciutadana front al Centre de Salut de Castelló de Rugat a la qual es reclamava la no supressió de l’ambulància del Suport Vital Bàsic (SVB) del municipi. Aquesta ambulància venia prestant serveis a les localitats de Benicolet, Terrateig, Montitxelvo, Rugat, Aielo de Rugat, Ràfol de Salem, Salem, Beniatjar, Otos i Castelló de Rugat.

Les retallades en sanitat anaven a condemnar a deixar aproximadament 6.000 habitants dels diferents pobles sense un servei bàsic d’ambulància pròxim.

Gràcies a la pressió social, la conselleria de sanitat va optar finalment per la supressió parcial del servei perquè sols funcionara en hores reduïdes. Però mai va arribar la recuperació total. Actualment i des d’aleshores, l’ambulància sols està present 5 hores a la localitat.

El regidor de Compromís a Castelló de Rugat, Damián Martínez, ha remarcat la seua insuficiència i assegurava: “Una persona que té una urgència hospitalària no pot esperar o triar l’hora a la qual va a necessitar un trasllat de la rapidesa del qual pot dependre fins i tot la seua vida”. És per això que la coalició ha decidit elevar a les Corts i preguntar al Consell per la seua recuperació per a millorar la qualitat del servei. A més, afirmen: Estarem disposats a anar on faça falta per millorar el benestar dels nostres veïns i veïnes”.