25/04/2024 - 8:36
Més

    Els socialistes de Quatretonda demanen que les zones pendents d’urbanitzar no paguen l’IBI com urbanes

    Altres notícies

    El grup municipal socialista de Quatretonda ha presentat una proposta al ple de l’Ajuntament per tal que els immobles a zones pendents d’urbanitzar no paguen l’IBI com si ho estigueren. El portaveu dels socialistes, David Mahíques, ha explicat que “El Govern municipal en mans del PP ha estat cobrant indegudament a estos veïns i veïnes, i els socialistes els anem a defensar”.

    La proposta ve avalada per una sentència del Tribunal Suprem de 30 de maig de 2014 segons la qual, per tal que el sol urbanitzable siga considerat urbà a efectes cadastrals, i pague l’impost de Bens Immobles (IBI) com a tal, és necessari que s’haja iniciat el seu desenvolupament urbanístic.

    Mahíques exposa que “tenint en compte que l’Ajuntament de Quatretonda aplica l’IBI a tot el sol classificat com urbanitzable sense haver aprovat un instrument urbanístic que estableixca les determinacions per al seu desenvolupament (pla parcial o programa d’actuació integrada) està percebent un impost aplicat a valors cadastrals superiors al de mercat. Segons s’extrau de la sentència, això vulneraria els drets dels contribuents perquè se’ls està cobrant per una riquesa inexistent”, assenyala.

    Per fer possible la rebaixa de l’impost, els socialistes proposen que l’Ajuntament de Quatretonda sol·licite de la Gerència Territorial del Cadastre, la modificació de la ponència cadastral i la disminució del valor cadastral dels immobles situats en sol urbanitzable sense instrument urbanístic de desenvolupament aprovat, i es revise la quota tributaria de l’IBI dels immobles afectats. Així mateix, es demana que es facilite als propietaris del sol no urbanitzable sense programar, el tràmit de devolució, com ingressos indeguts, de les quotes pagades corresponents als exercicis anteriors.

    David Mahíques afegia que “en els temps que corren, amb impostos com l’IVA o l’IRPF notablement més alts que fa uns anys, i amb la desocupació i la crisi encara afectant a les famílies, ens sembla una poca vergonya que el Partit Popular traga pit de tenir superàvit als pressupostos quan és a costa no sols de no rebaixar els impostos que cobra directament com l’IBI, sinó damunt cobrant més del que deuria. La revisió que proposem és de justícia i el PP no té excusa vàlida per no aplicar-la”, concloïa.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -