02/05/2024 - 0:13
Més

    El PSPV-PSOE d’Aielo de Malferit demana baixar l’IBI

    Altres notícies

    El portaveu del PSPV-PSOE d’Aielo de Malferit, Juan Rafael Espí, ha reptat a l’alcalde de la localitat, José Luis Juan Pínter (PP) a baixar l’IBI a la ciutadania per ajudar a les economies familiars a fer front a la crisi.

    Espí lamentava que a l’últim plenari municipal, en tractar la revisió de les ordenances, l’alcalde vullguera manipular la realitat “al seu gust” per a fer creure a la ciutadania que porta 6 anys sense pujar els impostos, “quan qualsevol ciutadà pot comprovar que des de 2008 fins ara l’Impost de Bens Immobles no sols ha pujat un 35%, sinó que ho ha fet molt per damunt de l’IPC, que en aquest periode ha estat d’un 12%”. El portaveu socialista afegeix que, de no haver-se realitzat esta pujada, cada ciutadà amb una vivenda amb un valor catastral de 100.000 euros s’hauria pogut estalviar 164 euros annuals en aquest periode, raó per la qual des del PSPV-PSOE es demana a Pínter “que si vol ser coherent amb allò que predica, deuria baixar l’IBI, i en cas contrari que no tracte d’enganyar a la ciutadania perquè l’augment ha existit i no ho pot negar”.

    Per altra banda, els socialistes han lamentat que a la mateixa sessió plenària l’Alcalde d’Aielo de Malferit tractara de “camuflar” la responsabilitat del seu partit en la problemàtica de l’imminent augment dels rebuts del fem, una situació en la que, recorden els socialistes, “tota la responsabilitat és del PP, que és qui ha armat tot l’embolic que acabaran pagant els ciutadans, que a Aielo venien pagant 65 euros i ara, com el propi Pínter admet, pel mateix servei que se’ls prestava hauran d’abonar el doble”.

    Juan Rafael Espí qualificava de “sorprenent” que l’Alcalde “s’atrevira no sols a tractar d’excusar-se ell i d’excusar al Partit Popular” parlant del Consorci de Residus com a responsable de l’augment de la taxa “però amb la boca xicoteta, i obviant que ha estat el PP l’impulsor d’aquest Consorci”, sinó que a més “posara en marxa” el ventilador per a tractar de culpar a la gent d’esquerres de no haver permès que es creara en els anys 90 un abocador com el de Bufali, “quan la pròpia llei mediambiental de la Generalitat Valenciana impedia que es puguera fer”. En aquest sentit, Espí recordava a Pínter que al periode en què els socialistes presidien la Mancomunitat, “es va estar estudiant plantes de residus europees per tal de crear una a la comarca que respectara la normativa, però va ser el PP qui va paralitzar el projecte perquè el Consell del PP estava creant els consorcis”.

    El portaveu socialista denunciava també “l’actitud absolutista” de Pínter al plenari “abans i durant les sessions”, dificultant a l’oposició l’accés a la documentació necessària per a fiscalitzar l’acció del govern, i no deixant parlar en el torn de precs i preguntes “només que quan li interessa”. Com a exemple posava la pregunta que es realitzava al Regidor d’Hisenda, al qual es plantejava com els populars s’havien negat a baixar l’IBI “i al mateix temps es gasten els diners de tots en uns butlletins d’informació municipal que s’han convertit en panflets polítics”. Pinter no va deixar contestar al seu propi regidor, tallant la intervenció amb un taxatiu “Altra pregunta. No ho tornaré a repetir”. Juan Rafael Espí recordava a l’Alcalde que “per molt que ens vullga dificultar la nostra tasca, sempre que vullga manipular la realitat en interés propi es seguirà topant de front amb els socialistes, perquè les coses son com son, i no com moltes vegades el PP ens vol fer creure”, concloïa.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Generalitat dóna llum verda a la planta solar de Castelló de Rugat amb requisits per a la conservació dels jaciments

    La Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori ha donat l'aprovació inicial a una nova planta solar de 45...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -