27/07/2024 - 11:08
Més

    El PSOE de la Vall d’Albaida demana a la Conselleria d’Educació diàleg i comprensió davant la supressió d’aules

    Altres notícies

    El PSOE de la Vall d’Albaida ha expressat la seua preocupació per la decisió del Govern de la Generalitat, presidit per Carlos Mazón, de suprimir aules en diversos centres educatius de la comarca. Segons el secretari comarcal dels socialistes, Fede Vidal, aquesta mesura no té en compte les particularitats del territori i es basa únicament en el nombre d’alumnes, ignorant els problemes de despoblació que afecten la Vall d’Albaida.

    Vidal ha criticat que la “lògica del PP” dificulta la situació als qui ja la tenen complicada, emmarcant aquesta acció en una política de retallades que afecta especialment els xicotets pobles. Ha destacat que aquesta política pot tenir conseqüències negatives immediates i a llarg termini, posant en perill la continuïtat educativa en els municipis afectats.

    Centres educatius afectats per la supressió d’aules

    El PSOE ha denunciat que diversos centres de la Vall d’Albaida es veuran perjudicats per aquesta decisió. Entre ells, el CRA Serra de Benicadell a Montixelvo, que perdrà dues aules. Pel que fa a les aules de Primària, els centres afectats són el Verge dels Desamparats d’Atzeneta d’Albaida, el Lluís Vives de Bocairent i el Verge del Remei de Castelló de Rugat. Aquesta situació és especialment greu en municipis menuts, segons els socialistes, que ho han qualificat com una “destralada a l’escola rural”.

    Vidal ha instat el Conseller d’Educació a reconsiderar aquesta decisió i a dialogar amb la comunitat educativa, incloent-hi mares i pares, professorat i AMPA, per tal d’entendre millor les necessitats i circumstàncies de cada centre.

    Necessitat de programes especials per a la Vall d’Albaida

    El secretari socialista ha destacat la singular ubicació de la Vall d’Albaida i les seues necessitats especials degut al procés de despoblació que pateix la comarca. Ha subratllat la importància de programes d’orientació, avanç i enriquiment educatiu per a garantir una educació de qualitat en aquests territoris.

    Fede Vidal ha expressat la seua preocupació que una vegada suprimides aquestes aules, es qüestionarà immediatament la continuïtat dels cursos següents, agreujant encara més la situació educativa en la comarca. Ha acusat al PP de no tenir una política efectiva contra la despoblació i de prendre decisions que posen en qüestió l’educació en el món rural.

    Reacció i sol·licitud de mesures

    Davant aquesta situació, el PSOE de la Vall d’Albaida demana una rectificació urgent per part del Govern de la Generalitat i que es prioritze el diàleg amb les parts afectades. A més, insisteix en la necessitat de considerar les particularitats dels municipis xicotets i de garantir una educació de qualitat per a tots els alumnes, independentment del nombre d’estudiants.

    En resum, la petició del PSOE se centra en evitar que aquesta política de retallades continue afectant negativament a les zones rurals i en assegurar que les decisions educatives es prenguen tenint en compte les necessitats reals dels territoris afectats.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Agullent impulsa la cultura literària amb la presentació de ‘Penya Llisa’ i el 35è aniversari de la biblioteca

    L'Ajuntament d'Agullent ha presentat el sisè número de la revista literària municipal 'Penya Llisa' i la imatge del 35è...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -