19/04/2024 - 9:47
Més

    El PP d’Ontinyent presenta una proposta per a fer possible la fibra òptica al Poble Nou i La Vila

    Altres notícies

    El regidor popular Paco Penadés ha registrat una proposta dirigida a les àrees d’Alcaldia i d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Ontinyent, en la qual planteja una possible solució al problema del desplegament de la fibra òptica als barris del Poble Nou i La Vila.

    La proposta es basa en una lectura oberta de la normativa urbanística actual, considerant que el desplegament de la fibra òptica suposa l’adaptació tecnològica del cablejat de telecomunicacions existent. Açò implica que no es pot tipificar com a una nova instal·lació i es tractaria per tant de substituir el cablejat que es troba instal·lat en façana que ja no s’utilitza pel cable de fibra òptica.

    Segons explica el regidor Paco Penadés “des del Partit Popular d’Ontinyent portem des del 2018 plantejant possibles solucions ja siga amb mocions, propostes per als pressupostos o escrits i el cas és que la fibra òptica segueix sense arribar als veïns del Poble Nou i La Vila causant un greuge comparatiu respecte als altres barris d’Ontinyent”. En este mateix sentit, remarcava que “els veïns no poden seguir esperant a que arribe la fibra òptica mentre augmenta la despoblació i els pocs comerços existents tanquen o es traslladen a altres zones amb més facilitats”.

    Des del PP d’Ontinyent consideren important destacar que amb esta proposta s’aconsegueixen dos objectius al mateix moment. Per una part, es retiraria cablejat existent en les façanes que no s’utilitza actualment i, per l’altra es faria possible el tan necessari desplegament de la fibra òptica als barris del Poble Nou i La Vila.

    Els populars incideixen en que esta interpretació cabria dins de la normativa urbanística d’Ontinyent, ja que tant el PERI de La Vila com el PRI del Raval-Poble Nou no fan referència a la substitució d’instal·lacions ja existents en façana. Açò suposa que no s’hauria de modificar cap reglament urbanístic i que amb un acord de la Junta de Govern Local, les operadores de telecomunicacions que ho sol·liciten podrien desplegar la fibra òptica.

    Esta solució va ser aprovada el passat 9 de desembre a la veïna ciutat de Villena i demostra que existeixen alternatives per a fer possible el desplegament de la fibra òptica en els nuclis històrics.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -