El PP denuncia que dos mesos després de les fortes pluges continuïn abocant-se aigües fecals

El grup municipal del Partit Popular ha denunciat que “dos mesos després de les fortes pluges de la DANA des de zones tan pròximes a la ciutat com la Canteria o la Barbacana es continuïn abocant aigües fecals al riu, pel trencament de pous de registre que no han estat reparats pel consistori municipal”.

“Encara que per part de l’ajuntament s’han dut a terme obres d’urgència en el col·lector, com les realitzades després de la denúncia del PP en el Camí Vell de Xàtiva, avui dia només amb fer una passejada pel llit del riu es pot detectar la forta olor a aigües fecals, a més del seu abocament incontrolat al riu a través d’un pou que, el qual, està mig tapat amb una xapa de fusta” expliquen des del PP.

Mercedes Pastor, “exigim que es duguin a terme aquestes obres d’urgència en el clavegueram, perquè és responsabilitat de l’ajuntament fer-lo. Però sobretot, és molt important que de cara al futur s’aconsegueixi la inversió necessària per a donar una solució definitiva al problema de la Depuradora i Col·lectors, per a això necessitem es consigni diners per part de la EPSAR (Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals)”.

Des del PP ontinyentí recorden que “la depuradora i col·lector han sofert danys per un total de vuit milions d’euros, tal com es va facilitar per part de fonts municipals en valorar els danys de la Dana del passat 12 de setembre. Per a aquesta inversió, es necessita ajuda d’entitats públiques com EPSAR, Conselleria i Ministeri, ja que estem parlant d’una forta inversió”. Des del PP esperen que “per part d’alcaldia s’informi de quins seran les inversions de futur pel que respecta als col·lectors i la depuradora d’Ontinyent, que també ofereix servei a la localitat pròxima d’Agullent”.

Per als populars “es tracta d’una obra en infraestructures fonamental pel que respecta al medi ambient en la capital de la Vall d’Albaida, ara obsoletes i deteriorades pels desperfectes de la DANA i també els patits en les fortes pluges de 2016, també solucionades amb pegats”.

El PP exigeix a l’ajuntament d’Ontinyent que “actue sobre aquests dos pous de registre que continuen trencats i abocant aigües fecals al riu i esperem que s’obtinga la consignació econòmica necessària de l’EPSAR i la Conselleria de Medi Ambient, tant per a les obres d’urgència com per a la gran inversió que ha de fer-se en la depuradora i els col·lectors, tots dos de propietat municipal evitant així qualsevol problema mediambiental, higiènic i sanitari per als ciutadans”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent celebra que es pose en marxa la compra de dos busos sostenibles com demanava la coalició

Aquest dilluns, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha valorat positivament l’anunci sobre l’inici del …