20/04/2024 - 6:02
Més

    El ple d’Ontinyent aprova una moció de suport al treballador atacat en la revista del Llombo

    Altres notícies

    El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dijous una moció de suport al treballador municipal que va ser atacat a la revista de l’Associació Veïnal el Llombo. La iniciativa presentada per La Vall Ens Uneix, va eixir endavant sense el suport del Partit Popular i de Compromís per Ontinyent, que amb la seua abstenció evitaven reprovar formalment a la Junta de l’Associació pel seu menyspreu al treballador municipal.

    A la moció, que era defensada des de La Vall Ens Uneix per la regidora Sayo Gandia, es reproduïa l’escrit del departament de Serveis Socials fet públic el passat 15 d’octubre en defensa del treballador atacat. A més a més s’acordava que el ple municipal mostre el seu suport a esta persona i transmeta el recolzament al Departament de Servei Socials i a les accions que puga emprendre per defensar l’honorabilitat del seu company. Igualment, el ple “condemna fermament” els atacs contra el treballador, i es demana a la Junta Directiva de l’Associació Veïnal del Barri el Llombo una disculpa pública cap al treballador atacat en l’article.

    Gandia va recriminar l’oposició es desentenguera dels atacs del Llombo a un treballador municipal i que no recolzaren la moció: “Pot agradar o no que es presente esta moció al plenari però no anem a mirar a altre lloc mentre s’ataca a persones amb discapacitat intel·lectual i vulnerabilitat. Estes persones “necessiten ser defensades ja en llocs on toca i com toca, i aquest és el lloc on defensar eixe atac públicament. S’ha atacat a un treballador que no pot defensar-se i no anem a mirar cap a altre costat”, concloïa la regidora.

    Per la seua banda, la regidora Paloma Alberola, de Compromís per Ontinyent, va exposar en primera instància que l’associació “ja s’havia disculpat a través d’un escrit que ja han publicat”, un extrem que ella mateixa va desmentir i corregir explicant que “segur es farà públic”. Acte seguit manifestava que “no creguem que siga apropiat utilitzar un fet desafortunat per a lluitar altres batalles mes enllà del conflicte puntual que ha ocorregut”, i per això el seu vot era d’abstenció.

    Des del Partit Popular, Mercedes Pastor manifestava que “no és un tema per airejar en revistes, mocions, plenaris ni més publicacions. Estem totalment en contra del que ha fet l’Associació del Llombo, però tampoc ens sembla que la manera de netejar el nom o reconéixer la faena feta per Vicent Lluís siga presentar una moció, que pensem que és un mecanisme polític per tractar altres qüestions”. Pastor considera que aquest “no era un tema per a portar al ple” i agraïa la tasca del treballador.

    Sayo Gandia apuntava al seu torn que “vostes parlen de que no volen que açò es convertisca en un conflicte polític, però tenen una informació -de que l’Associació de Veïns del Llombo va a demanar disculpes- que nosaltres no tenim. Alguna cosa sona estranya”. A la seua intervenció final, Gandia explicava que “el que està clar que a alguns partits els pot resultar més interessant que s’entenga esta qüestió com un conflicte polític que com el que és: la defensa d’un treballador municipal i la reprobació dels qui l’han atacat”.

    Per altra banda, el ple també va aprovar dues mocions de Compromís i Partit Popular, en les que es demanava un finançament just davant les negociacions per un canvi de model a nivell estatal; i la millora de l’accessibilitat, neteja i senyalització del Projecte Riu Viu, respectivament. Ambdues mocions van eixir endavant amb l’acord unànime dels 21 regidores i regidors de tots els grups municipals.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -