03/05/2024 - 20:54
Més

    El Ministeri de Transició ecològica i ADIF signen el conveni per mi- llorar el tren Xàtiva-Alcoi

    Altres notícies

    La millora de la línia fèrria Xàtiva-Alcoi suma un pas més amb la signatura del conveni entre el Ministeri de Transició ecològica i Repte demogràfic i l’Administrador d’infraestructura ferroviàries (ADIF) per a “promoure l’execució de les obres de millora del drenatge transversal de l’embas- sament de Bellús”. D’aquesta forma, ambdues parts de l’Administració de l’Estat es comprometen a aportar 9.024.469,99 euros per a la intervenció en un tram de 750 metres.

    La ratificació del document celebrada a principis de juny i la posterior publicació en el Butlletí oficial de l’Estat (BOE) dissabte passat, 25 de juny, “suposen un pas més en uns treballs essencials per a eliminar un dels punts negres de la línia”, segons el secretari general del PSPV-PSOE de la Vall d’Albaida, Fede Vidal. La materialització “no serà tan ràpida com ens agradaria” perquè s’allargarà fins el 2025 “perquè primer s’ha de destinar més de mig milió d’euros per a la redacció del projecte”, però “sens dubte, des del BOE és des d’on es palesen en primer terme les polítiques dels governs responsables i compromesos amb el màxim benestar de la ciutadania”, com apunta Vidal.

    L’actuació solucionarà un doble problema del pas del tren per l’embassament de Bellús com són la limitació d’emplenament d’aigua i el perill en episodis d’avingudes. Per a d’això, el traçat actual s’adaptarà lleugerament amb la cons- trucció de dos nous viaductes, un dels quals permetrà, a més, eliminar un pas a nivell; igualment, es desmuntaran i es demoliran les obres de drenatge actuals i els terraplens.

    Per a Fede Vidal, aquest “compromís ferm” del govern de Pedro Sánchez “ens encamina a millorar dos infraestructures claus per a la Vall d’Albaida com són la línia Xàtiva-Alcoi i l’embassament de Bellús”. De fet, la intervenció dels princi- pals càrrecs comarcals en la Generalitat Valenciana com Rebeca Torró, consellera de Política territorial, Obres públiques i Mobilitat, o Jeannette Segarra, directora general de l’Agenda valenciana antidespoblament (AVANT), i de l’executiva soci- alista amb Fede Vidal al front davant la Confederació hidrogràfica del Xúquer i ADIF “ha estat clau per a aconseguir aquesta inversió”. De fet, ambdues instituci- ons “acceleraren el treball conjunt” arran de la reunió celebrada a l’Ajuntament d’Alfarrasí l’any passat “on van poder palpar la inquietud de la Vall d’Albaida per l’estat de la via i del pantà”, com rememoren fonts socialistes.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Rosa Montero clausurarà el Cicle de Cinema i Novel·la Negra d’Ontinyent

    🎥📚 No et perdis la clausura del Cicle de Cinema i Novel·la Negra 'Ontinyent Negre' amb Rosa Montero! 🌟 Vine a descobrir el món de la novel·la negra i cinema amb una de les veus més reconegudes d'Espanya. 🗓️ 8 de juny, 19:30 hores, Museu del Tèxtil.
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -