24/04/2024 - 6:42
Més

    Diputació invertix 600.000€ en millores a l’Ollería

    Altres notícies

    El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, han visitat aquest divendres L’Olleria, on la Corporació ha invertit més de 600.000 euros en els últims mesos, la meitat en obres del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles, i l’altra meitat en carreteres, en concret en la rotonda d’accés al municipi en la CV-640, entre Montaverner i L’Olleria, i un carril bici contemplat en el pla anual d’Inversions en Carreteres.

    Rodríguez i Seguí han sigut rebuts en l’Ajuntament de L’Olleria per l’alcalde, Julià Engo, qui ha destacat que l’ajuda de la Diputació ha resultat decisiva per a “invertir en obres que no podíem escometre amb un pressupost esgotat”. “Sense aquests diners haguera sigut impossible realitzar aquestes millores”, ha afegit l’alcalde de L’Olleria en referència a un pla que ha repartit prop de quatre milions d’euros entre els municipis de la Vall d’Albaida, amb 153 obres i la creació de 141 llocs de treball.  Julià Engo es refereix a la rehabilitació de l’edifici annexe a la Casa Santonja, el centre multicultural de referència en el poble, una casa masónica amb uns impressionants frescs del segle XIX en les seues dependències superiors. En aquest Palau dels Marau, on s’han invertit 93.000 euros de l’IFS, s’estudia albergar la seu universitària i es programen exposicions, projeccions i concerts. Un dels seus nous usos serà el de Museu del vidre, un sector artesanal referent en la zona. D’altra banda, cal destacar la restauració dels frescs del segle XIX inspirats en els valores maçons.

    També ha destacat l’alcalde la renovació del ferm en els carrers del casc antic, una actuació que els veïns de L’Olleria portaven 20 anys esperant i que en l’actualitat es troba en la segona fase d’execució, amb un pressupost de 40.000 euros. “És un entorn que volíem arreglar perquè allí es troben, entre altres edificis, la biblioteca i l’escola de música”, ha explicat l’alcalde. La tercera de les obres que ha inclòs el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles a L’Olleria no solament és important per la dotació de 150.000 euros, sinó pel que suposa per a un barri degradat com el de la Font Vella, que s’obri a la resta del municipi amb el nou parc i la zona verda que s’ha pogut habilitar amb l’ajuda de la Diputació. L’actuació en el carrer Sant Fernando és la primera fase d’un projecte més ambiciós que L’Olleria espera completar amb els diners que li corresponga en el Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS). Sobre el solar que en, aproximadament un mes, es convertirà en parc, el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha comprovat la nova imatge d’un barri que portava anys reclamant les millores urbanístiques necessàries per a “no sentir-se aïllat”, com ha recordat l’alcalde. Rodríguez ha destacat l’esperit d’aquest pla d’inversions sostenibles que “ha arribat a totes les comarques i tots els municipis per a resoldre problemes reals de les persones, com és el cas d’aquest parc que serveix per a donar un nou impuls al barri de la Font Vella i als seus veïns”.

    El president ha posat en valor les actuacions del pla més ambiciós de la història de la Diputació, “obres que segueixen criteris objectius i donen resposta a problemes del dia a dia i que s’executen en el termini determinat pels tècnics”. En la mateixa línia, el president va relacionar aquests projectes del Pla d’Inversions Sostenibles amb els de el Pla de Carreteres presentat aquesta setmana per la Diputació. “Al final són més obres de menor quantia basades a resoldre problemes de seguretat vial en les carreteres, i uns criteris d’adjudicació basats en la més absoluta transparència”, ha afirmat Jorge Rodríguez.

    Nova rotonda

    Per la seua banda, el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, ha valorat la nova rotonda d’accés al municipi per la carretera de Montaverner, una obra executada des del departament que dirigeix i que ha suposat una inversió de 280.000 euros. La rotonda, en ús des de fa unes setmanes, ha servit per a reorganitzar de la intersecció tipus ‘I’ existent en la confluència de l’Avinguda Diputació Provincial, actual carretera CV-640, amb l’Avinguda de Jaume I, en l’accés oest al casc urbà de L’Olleria. En la mateixa conflueixen, a més, altres vies com el carrer Ontinyent o el carrer Clara Campoamor, sent un punt de distribució del tràfic d’entrada a la població.

    Aquesta obra suposa la solució que demanaven els veïns, donat l’elevat risc d’accidents que suposava per als vianants que passaven per aquesta carretera d’accés a l’Olleria.  No és aquesta l’única obra de carreteres de la qual es beneficiaran els veïns de L’Olleria enguany, ja que el pla presentat recentment per la Diputació inclou un carril bici en la CV-640 que compta amb un pressupost de més de 27.000 euros. Aquesta és una de les obres que contempla el pla anual de Carreteres en la comarca de la Vall d’Albaida, on en total es destinen 865.000 euros a sis projectes que afecten a municipis com Fontanars, Benigànim, Quatretonda, la Pobla del Duc i Ontinyent, a més de L’Olleria. En paraules de Pablo Seguí, “el més important d’aquest pla és que és realista i arriba a totes les comarques, amb obres que estaran en marxa al llarg d’enguany i que en molts casos estaran acabades abans que acabe 2016”. “En lloc de projectes faraònics hem apostat per actuacions que resolen problemes de seguretat vial en la xarxa de carreteres provincials, alguna cosa que és una responsabilitat de la Diputació”, ha manifestat el diputat.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -