16/04/2024 - 23:22
Més

    Compromís presenta una proposta d’acord als plenaris de la Mancomunitat i del Consorci del pla zonal

    Altres notícies

    Proposen la creació d’una comissió tècnica amb representats de les dues administracions per encetar un procés de negociació que garantitze la gestió sostenible dels residus sense encarir el cost actual

    La judicilialització i falta de diàleg entre la Mancomunitat i el Consorci han provocat no sols despeses importants per a les dos administracions, també han entrebancat i han afectat de forma negativa als objectius de recuperació i reciclatge.

    Les darreres resolucions judicials obliguen a la Mancomunitat a posar els residus generats a la Vall d’Albaida a disposició del Consorci, encara que en cap cas obliguen a consorciar-se aquells ajuntaments que a data de hui no formen part del Consorci.

    Des de Compromís entenen que complir la obligatorietat de posar els residus a disposició del consorci, sense un diàleg previ que clarifique qüestions tècniques, econòmiques i legals, tant sols provocarà prejudicis tant a les dos administracions afectades, com als ciutadans de totes les comarques incloses al PLA ZONAL: La Safor, La Costera, La Vall d’Albaida, La Canal de Navarrés i la Vall d’ayora-cofrents.

    A COMPROMIS han fet un esforç per entendre’s, per compatibilitzar els interessos de les diferents comarques, dels municipis que formen part del consorci i dels que no; i eixe mateix esforç és el que demanen no sols a la resta de partits polítics que conformen les dues administracions afectades, també a les diferents entitats associatives de les nostres comarques.

    A la gestió de residus no han de prevaldre els interessos empresarials, per a COMPROMIS ha de prevaldre la gestió sostenible dels mateixos al menor cost possible per al ciutadans.

    Apleguem a hora de tancar un acord en positiu, de dimensionar les plantes de tractament que cap de les dues administracions ha executat a dia de hui.

    Demanen que aquesta proposta puga ser tractada el més prompte possible als plenaris de les dos administracions, i anuncien que estan oberts a millorar-la amb les aportacions de tots.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -