28/03/2024 - 13:56
Més

    Compromís per Ontinyent vota a favor del nou Pla de Residus i insta a acordar el seu encaix dins la Mancomunitat

    Altres notícies

    El grup municipal Compromís per Ontinyent ha votat a favor del nou Pla Local de Gestió de Residus, un punt debatut en el Ple Extraordinari de l’Ajuntament d’Ontinyent celebrat aquest dimecres. La portaveu adjunta, Paloma Alberola, intervenia en aquest punt de la sessió plenària per a manifestar el suport de la formació valencianista i ecologista al Pla Local de Residus, i incidir en l’oportunitat que pot suposar aquesta nova etapa en la gestió dels residus per a apropar postures, corregir errades, dialogar i buscar una prestació del servei mancomunada dins la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

    La regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, apuntava que “en l’apartat econòmic del nou Pla existeix un increment molt important de la despesa. Un increment lògic, ja que el nou sistema de gestió implica una sèrie d’actuacions molt més ambicioses, però que necessitarà diverses vies per poder abaratir el cost. Entre elles, pensem que treballar per una nova gestió mancomunada dins la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida podria ser molt útil de cara a intentar fer millor i més eficient aquesta transició a un nou model de gestió dels residus”.

    Alberola explicava que “és cert que el sistema mancomunat actual no ha encaixat per complet amb el model d’Ontinyent i pot no haver funcionat de la forma més desitjable sempre. Des de Compromís per Ontinyent sempre hem dit que hi ha coses millorables, però cal fer-ho des de dins, i amb una intenció constructiva i propositiva, encaminada a solucionar els problemes i no crear-ne de nous. Per això incidim en la necessitat de dialogar i treballar perquè es reconega un tractament diferenciat per a Ontinyent per les seues particularitats, l’extens disseminat que té i la complexitat en la gestió que això implica. Però insistim, fer-ho des de dins, conjuntament, de forma mancomunada”.

    La portaveu adjunta de Compromís per Ontinyent incidia en què “l’actitud de la Mancomunitat ha canviat, i el govern municipal sap que existeix una clara predisposició des de l’àrea de Medi Ambient encapçalada per l’alcalde de Fontanars dels Alforins, Julio Biosca, per a tractar d’explorar vies beneficioses per a totes les parts, també per a Ontinyent. Una nova prestació mancomunada del servei pot ser una bona fórmula per a abaratir el servei gràcies a l’economia d’escala, i és l’obligació del govern municipal contemplar totes les vies que puguen millorar el servei, també en relació amb el seu cost. No podem permetre’ns no contemplar totes les possibilitats pel fet de no seure a parlar. Per aquest motiu hem demanat que s’adopte eixe compromís de seure a parlar i tractar la situació de forma assossegada, seriosa i dialogada. Està en joc poder trobar vies que acaben repercutint positivament en la butxaca de la ciutadania d’Ontinyent”.

    Paloma Alberola també remarcava que “en relació amb aquest Pla, cal mencionar que en l’article 14 del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIRCV) es reconeix el Pla de Minimització de Residus de la Vall d’Albaida, fet en 1999, com a únic Pla Local de Gestió de Residus aprovat. En aquest sentit, el que tocaria és actualitzar-lo i incorporar les noves directives europea i estatal, perquè la nostra és l’única comarca valenciana que té un pla aprovat des de 1999 vigent al PIRCV. I en aquest sentit, també hem de mencionar la fonamental tasca que va realitzar el nostre company Fran Quesada per tal d’aconseguir el reconeixement normatiu del Pla de Minimització”.

    Alberola concloïa manifestant que “el nostre vot a aquest Pla Local de Gestió de Residus d’Ontinyent ha sigut favorable, ja que busca millorar la gestió dels residus a la nostra ciutat, beneficiar a les veïnes i veïns, i també busca complir amb tota la nova normativa i exigències en la gestió dels residus, una qüestió urgent si volem actuar ja enfront de l’Emergència Climàtica que patim i l’impacte que generem en el planeta”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -