19/03/2024 - 3:39
Més

    Compromís per Ontinyent proposa una taula de diàleg per reforçar la convivència i seguretat a la plaça Ausiàs March

    Altres notícies

    Aquest dijous, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha explicat en una roda de premsa celebrada a la plaça del poeta Ausiàs March la presentació d’un escrit dirigit al govern municipal, en el qual ha proposat el desenvolupament d’una taula de diàleg per a abordar els problemes de convivència d’aquesta plaça. Aquest espai de diàleg inclouria al veïnat de la zona, els i les portaveus dels grups polítics i les regidories implicades.

    El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat que “en els últims mesos hem assistit en aquest espai a diversos incidents, com baralles amb agressions físiques o altres conflictes. Aquesta situació ens sembla molt preocupant, ja que normalment Ontinyent és una ciutat tranquil·la, on qualsevol persona pot transitar els nostres carrers i places sentint-se segura. En aquest sentit, després de recollir les queixes de bona part del veïnat de la plaça, allò que proposem al govern municipal és obrir un procés de diàleg col·lectiu d’on puguen sorgir solucions per a garantir una major seguretat en la zona”.

    “Per una banda, demanem al govern municipal que augmente la freqüència de les patrulles de vigilància en la zona, i comptar amb efectius de policia de barri que estiguen presents a peu de carrer i facen pedagogia per a evitar possibles conflictes. Paral·lelament, pensem que cal aprofundir en buscar respostes a aquests incidents de convivència. Proposem la creació d’una taula de diàleg que suposaria la celebració de reunions entre el veïnat de la zona, les regidories implicades, i els i les portaveus dels diferents grups polítics de l’Ajuntament, per tal de reforçar la convivència i la seguretat en aquesta plaça, explorant les millors possibilitats de solució conjuntament, com hem fet amb altres qüestions de rellevància per a la nostra ciutat. És fonamental que seguim escoltant les demandes i consideracions del veïnat, que viu en primera persona els incidents. Com sempre, plantegem la proposta amb un esperit constructiu, intentant trobar una solució de forma col·lectiva”, ha apuntat Calabuig.

    La regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha exposat que “des de Compromís considerem que aquest problema de convivència ha d’abordar-se des d’un enfocament constructiu, buscant les possibles causes d’aquests incidents i intentant corregir-los implicant també a les regidories de Seguretat, Educació o Joventut, entre d’altres. Ja vam fer arribar aquest plantejament al govern municipal a través d’un prec en el Ple Ordinari del passat mes de gener, on vam interpel·lar a les regidories esmentades per tal d’analitzar la problemàtica i afrontar-la de forma seriosa”.

    Alberola ha recordat que “el nostre grup està seguint aquesta qüestió des de fa mesos. A banda del prec del mes de gener, el mes següent, en el Ple Ordinari de febrer, també vam adreçar un prec al govern municipal, en concret al regidor de Policia Local, en relació amb les actuacions i reforços previstos en la zona de la plaça Ausiàs March. No podem deixar passar més temps per a posar-nos mans a l’obra en resoldre un problema de convivència com aquest”.

    Des de Compromís per Ontinyent han conclòs incidint en “l’esperit constructiu d’aquesta taula de diàleg, que ens pot permetre aprofundir en la situació i abordar-la des de distints punts de vista, implicant a totes les veus possibles. Pensem que si es tracta aquest problema amb més deteniment i des de diferents vies, podem obtindre solucions més efectives i positives per a totes i tots”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent amplia els espais verds fins arribar als 146 amb una superfície de 635.000 m2

    L’Ajuntament trau a licitació el nou plec de manteniment de parcs i jardins que donarà cobertura a les noves necessitats en esta matèria
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -