21/04/2024 - 17:47
Més

  Compromís per Ontinyent lamenta que La Vall ens Uneix retalle partides socials i no escatime en autobombo

  Altres notícies

  Aquest dijous se celebrava el Ple ordinari del mes de juny de l’Ajuntament d’Ontinyent, a través de videoconferència. En aquesta sessió, entre altres punts, es portava a debat una modificació de crèdit elaborada pel govern municipal, així com la moció presentada pel grup municipal Compromís per Ontinyent, per la cogestió de l’Ingrés Mínim Vital entre el govern de l’Estat i la Generalitat Valenciana.

  Respecte a la modificació de crèdit, la regidora i portaveu adjunta de Compromís per Ontinyent, Paloma Alberola, ha assenyalat que “el govern municipal ens proposava una modificació de crèdit per a dotar de més recursos als Serveis Socials municipals, una finalitat que compartim per complet i que el nostre grup ha reivindicat en diverses ocasions, des de la negociació del pressupost municipal al mes de desembre. El que no podem compartir és que, per a obtindre els recursos econòmics, aquest govern de majoria absoluta elimine partides tan socials com el Pla de prevenció del suïcidi o el desenvolupament del Pla d’igualtat, mentre no retalla ni un euro en autobombo”.

  Alberola ha incidit en “la gravetat d’eliminar aquestes partides en un moment on a causa de la situació de confinament viscuda, i la crisi sanitària i econòmica provocades per la pandèmia, els experts alteren sobre el major risc de suïcidis o violència masclista. Mentrestant, no s’ha retallat ni un euro dels 47.000 que es van pressupostar per a produccions audiovisuals associades a les festes. És curiós que la resta de partides destinades als Moros i Cristians, com el muntatge del castell, es retallen perquè no hi haurà festes a agost, però aquesta partida quede incomprensiblement intacta”.

  La regidora també ha destacat la retallada en les activitats de la regidoria de Consum “en un moment en el qual garantir els drets de les consumidores i consumidors és fonamental. Aquesta partida, que comptava amb 3.000 euros i patirà una retallada de 2.000 euros, un 67% menys de recursos, anava a permetre fer accions informatives enfocades a les persones consumidores. Ara, que s’han produït més cancel·lacions de productes i serveis, i més dubtes sorgeixen, difícilment es podran dur a terme aquestes accions. En definitiva, amb una retallada de 16.000 euros, que suposa una aportació molt baixa respecte al total, s’han desmantellat qüestions socials vinculades a la prevenció del suïcidi, la lluita per la igualtat i els drets dels consumidors”.

  Per la seua banda, el regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha exposat que “el plantejament d’aquesta modificació de crèdit demostrava novament els malabarismes comptables de la regidora d’Hisenda, Natalia Enguix. Des de Compromís per Ontinyent tenim clar que els Serveis Socials necessiten ser dotats de tots els recursos, tal com el personal del departament ens ha transmés moltes vegades i nosaltres mateixos vam reclamar durant l’elaboració del pressupost. El que no és admissible és traslladar diners entre partides socials, deixant-ne algunes a zero, mentre altres partides supèrflues no es mouen”. 

  “Sembla que la prioritat d’aquest govern és gastar i gastar en publicitat institucional i autobombo, i com a prova tenim els 282.157 euros de despesa en 2019. És una xifra immoral. No estem en contra de què l’Ajuntament publicite aquelles accions d’interés per a la ciutadania i, de pas, contribuïsca al sosteniment d’un ecosistema mediàtic local. Però creiem que es gasten massa recursos en mitjans de comunicació de fora d’Ontinyent, i sobretot amb l’objectiu del Gabinet d’Alcaldia de pressionar als mitjans, manipular la informació i mostrar una versió única i poc plural de la realitat”, ha apuntat Calabuig.

  La Vall ens Uneix tomba la Moció per la Cogestió de l’Ingrés Mínim Vital

  En aquesta sessió plenària també va ser debatuda i votada la moció per la cogestió de l’Ingrés Mínim Vital, presentada pel grup municipal Compromís per Ontinyent, que va ser rebutjada en sumar quatre vots favorables dels grups Compromís i Partit Popular i dèsset vots en contra de La Vall ens Uneix. La proposta plantejava aprofitar l’experiència adquirida per la Generalitat Valenciana en la gestió de la Renda Valenciana d’Inclusió per a gestionar de forma conjunta el nou Ingrés del govern de l’Estat.

  En paraules de Nico Calabuig, “la nostra proposta demanava al Govern d’Espanya la transferència dels fons a la Generalitat per a la seua gestió, la garantia d’un finançament suficient i que es facilitaren les condicions de contractació per a fer front, des dels serveis socials municipals, a la gestió del nou Ingrés sense perjudici dels programes i subvencions ja existents. És indubtable la major proximitat i coneixement de la realitat que poden tindre institucions més arrelades, com la Generalitat Valenciana, i el seu potencial per a cogestionar aquesta ajuda estatal. A més, aquesta cogestió està contemplada en l’article 29 del mateix Reial Decret-Llei que regula l’Ingrés”.

  “Malauradament, La Vall ens Uneix, que es defineix com un partit comarcalista i que diu defensar una política propera a les persones, va tombar aquesta proposta amb 17 vots en contra. A més, per a justificar el seu vot van utilitzar una argumentació contradictòria, ja que reclamaven qüestions que la proposta recollia, i van optar per tombar-la”, lamentava Paloma Alberola.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -