20/04/2024 - 9:08
Més

    Compromís per Ontinyent celebra la declaració de Bé d’Interés Cultural de les Ambaixades i la Baixà del Crist de les Festes de Moros i Cristians

    Altres notícies

    El Govern del Botànic ha aprovat hui al ple del Consell el decret que declara Bé d’Interés Cultural Immaterial (BIC) els actes de les Ambaixades de Moros i Cristians i la Baixada del Crist de les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent

    Des de Compromís per Ontinyent celebren “l’aprovació per part del Consell de la declaració de BIC d’aquests actes tan destacats de les nostres festes” i assenyalen que aquesta declaració “serà molt positiva també per al turisme cultural pel qual apostem des de la nostra coalició”. En definitiva “el Govern del Botànic continua donant passes per la protecció i defensa de les tradicions del poble valencià i el seu patrimoni històric” assenyalaven.

    Segons fonts de la Conselleria de Cultura que encapçala Vicent Marzà, de Compromís, la protecció dels actes de la Baixada del Crist i de les Ambaixades de les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent com a patrimoni cultural immaterial es concretarà en les mesures següents:

    a) Realitzar labors d’identificació, descripció, investigació, estudi i documentació amb criteris científics.

    b) Incorporar els testimonis disponibles a suports materials que en garantisquen la protecció i preservació.

    c) Vetlar pel desenvolupament normal i la pervivència d’aquesta manifestació cultural, i també tutelar la conservació dels seus valors tradicionals i la seua transmissió a les generacions futures.

    Qualsevol canvi que excedisca el normal desenvolupament dels elements que formen aquesta manifestació cultural s’haurà de comunicar a la direcció general competent en matèria de patrimoni cultural perquè, si escau, reba l’autorització administrativa i es modifique la present declaració.

    Les accions de salvaguarda que es projecten hauran de tindre en compte, de manera molt especial, els riscos de desvirtuació que es podrien derivar del turisme massiu, així com la necessitat de valorar i protegir adequadament els oficis tradicionals associats a aquesta manifestació.

    La gestió del bé la tindrà la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia d’Ontinyent, que serà la que decidirà sobre aspectes materials i immaterials, així com sobre el desenvolupament de l’esmentada manifestació cultural.

    El decret amb la declaració de Bé d’Interés Cultural aprovat hui al ple del Consell entrarà en vigor l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -