26/04/2024 - 13:15
Més

    Compromís afirma que l’Ajuntament d’Ontinyent canvia el seus criteris medi ambientals durant els 100 primers dies de govern

    Altres notícies

    A continuació oferim el comunicat del regidor Francesc Quesada Ferre, de Compromís per Ontinyent, emés el 7 d’octubre:

    La passada legislatura amb Compromís al govern d’Ontinyent i al davant de la regidoria de sostenibilitat, més concretament el 7 d’abril de 2015, l’Ajuntament d’Ontinyent va interposar recurs contenciós administratiu contra la Planta de Residus animals. La totalitat del Govern va considerar el projecte de la planta de residus animals que volia fer-se a la Pobla del Duc podia tenir repercussions negatives mediambientals a la comarca i per tant a Ontinyent. El darrer 10 de Setembre, el mateix alcalde, però sense Compromís al govern decidia desistir del procediment. Segons el decret signat per l’alcalde Jorge Rodríguez s’al·lega “la no afecció directa als interessos municipals de la dita resolució”. És a dir, allò que en el mes d’abril era important per al govern, cinc mesos després, en setembre, ja “no ens interessa”.

    Un primer canvi de criteri que esperem no siga l’inici de molts altres. Què ha canviat en tan sols cinc mesos? Perquè no s’ha convocat el Consell Local de Medi Ambient? És perquè ara tenen majoria absoluta al govern i podem fer i desfer sense donar explicacions a ningú?

    Compromís té clar que vol continuar mereixent el títol de “Ciutat sostenible” atorgat pel Ministeri de Medi Ambient la passada legislatura. Tenim clar quina és la política medi ambiental necessària per a la nostra gestió dels residus.

    Ara, Compromís ja no està al govern d’Ontinyent, i l’alcalde d’Ontinyent que signava denuncies i recursos davant la Diputació de València és l’actual president de la Diputació.

    ¿Es resoldrà i anul·larà el conveni entre el Consorci de residus i la Diputació, on aquest cedia la gestió de cobrament dels rebuts d’Ontinyent? ¿es declararan indeguts els rebuts cobrats per la Diputació als veïns d’Ontinyent en base a el dit conveni? ¿es tornaran els diners dels rebuts als veïns? ¿els més de 3000 veïns que no han sigut notificats per la Diputació d’estar al padró i dels rebuts del 2014 i 2015, rebran el rebut per via executiva amb el recàrrec del 20%?

    Ja han passat els 100 dies de cortesia, és hora de governar, de decidir i de solucionar problemes. L’alcalde d’Ontinyent i President de la Diputació té a les seues mans la potestat de paralitzar el cobrament dels rebuts fins donar una solució. Quina és la solució que donarà l’alcalde als problemes generats pel rebut del fem?

    Esperem que el criteri que l’alcalde d’Ontinyent mantenia a la darrera legislatura respecte de la problemàtica de residus no canvie pel fet de tindre majoria absoluta.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Natàlia Enguix: “Els 3’2 milions d’euros de la Diputació ja confirmats per a Ontinyent són només el principi”

    La vicepresidenta 1ª de la corporació valenciana protagonitza la rimera jornada del nou cicle de “dissabtes a la seu” d’Ens Uneix, que reunia dissabte regidors, regidores i militants d’Ontinyent i diferents municipis de La Vall d’Albaida i el Comptat
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -