16/04/2024 - 11:16
Més

    Betoret: “L’Hospital d’Ontinyent no es farà mentre Rodríguez siga alcalde i el PSPV estiga en el Consell”

    Altres notícies

    El portaveu adjunt del grup parlamentari popular, Vicente Betoret, ha destacat que els Pressupostos de la Generalitat per a 2018 “destinen 500.000 euros a la construcció de l’hospital d’Ontinyent dels quatre milions que van prometre”. Ha assegurat que “mentre Jorge Rodríguez siga alcalde d’aquesta localitat i en la Generalitat governe el PSPV no hi haurà hospital”, al mateix temps que ha recordat que “porten dos anys enganyant perquè no s’executarà ni tan sols la partida que hi ha consignada”.

    Betoret s’ha pronunciat així en la compareixença pública celebrada a Ontinyent al costat de la sotssecretària regional del PPCV, Elena Bastidas i la portaveu del grup popular en l’Ajuntament d’Ontinyent, Mercedes Pastor.

    Ha destacat igualment que “la inversió del Consell en carreteres és zero. No es va a fer cap nova i totes les que s’estan executant estaven projectades o licitades per l’anterior Consell”. Per contra, ha destacat, “sí que hi ha inversió en quiosquets i no sé quantes agències per a comprar voluntats. Ací sí hi ha inversió real”.

    Segons el PP, “entre les infraestructures que s’ha rebutjat millorar destaquen la intersecció de Torrefiel amb el Dos de Maig; la rotonda d’accés en la CV-651; el desdoblament de la rotonda sud i la rotonda d’accés a Ontinyent o el desdoblament de la CV-650”. A més a més, ha destacat Betoret, “trobem la CV-60 –que era un compromís que estava ja preparat per l’últim Consell sustentat pel PP– però la realitat és que portem dos anys en els quals no hi ha dotació econòmica per a açò i suposa un minvament per a la competitivitat empresarial de la zona”.

    15 milions menyspreats

    Vicente Betoret ha analitzat que el grup parlamentari popular ha presentat més de vint-i-cinc iniciatives en matèria d’educació, sanitat i infraestructures “que millorarien la comarca” però el tripartit en la comissió econòmica de les Corts “ja ha votat en contra d’invertir més de 15 milions d’euros, demostrant un “nul esperit de diàleg”.

    “Per al Consell els habitants d’Ontinyent i la seua comarca són de segona i els condemnen a l’ostracisme”, ha explicat Betoret.

    De la mateixa manera, ha assenyalat que s’ha ignorat la millora o construcció proposada per a diverses infraestructures educatives com l’IES Estació d’Ontinyent, CEIP Bonavista també a Ontinyent, el CEIP Beata Inés de Beniganim o l’IES d’Aielo de Malferit.

    Palau de Justícia, pendent

    Betoret, finalment, ha lamentat que “s’haja rebutjat la construcció del nou Palau de Justícia d’Ontinyent incomplint així el mandat del Govern que va concedir a la Comunitat 15 nous jutjats i impedeix solucionar la saturació que pateixen els actuals”.

    La sotssecretària regional del PPCV, Elena Bastidas, ha comentat, que “aquesta setmana s’aprovarà el Pressupost per a 2018 excepte sorpresa que no esperem i el tripartit va a fer gala del continuismo dels últims anys. La despesa social no els identifica i és un 3,3% menys que amb l’últim Consell d’Alberto Fabra”.

    Bastidas ha denunciat així el “maltractament a la província que ha vist com la inversió territorializada està dos punts per sota del que es va fer en 2016”. Ha comentat que “els 2.192 milions d’euros més que té per a gestionar l’actual Consell respecte a l’últim del PP no s’ha traduït en més inversions per a la comarca de la Vall d’Albaida ni per a la seua capital, Ontinyent, en particular”.

    La dirigent popular ha recordat que “l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, no estava en el congrés provincial del PSPV perquè no pinta gens en el seu partit i açò es tradueix en la nul·la aposta dels socialistes per la comarca”.

    Ha denunciat que “Rodríguez ha cedit un local municipal de manera gratuïta a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) a la qual a més subvenciona amb 4.000 euros, en una clara mostra que és un dels ariets del pancatalanismo a la Comunitat”. Bastidas ha recordat que “ACPV té quatre locals en les tres províncies i un d’ells està a Ontinyent el que és molt significatiu i ho situa com un dels principals evangelizadores de la política catalanista independentista d’aquesta associació, que és sòcia de Omnium Cultural”.

    Preguntada per quan se sabrà el cap de llista a Ontinyent, Bastidas ha recordat que “en el primer semestre de 2018 està previst començar a perfilar candidats en les ciutats de més de 20.000 habitants” i ha avançat que “les expectatives són molt bones perquè es palpa en l’ambient la nul·la presència de Rodríguez”.

    Inversions mínimes

    Mentre, la portaveu del grup municipal popular en l’Ajuntament d’Ontinyent, Mercedes Pastor, ha criticat que “les partides d’inversió previstes en els pressupostos municipals són mínimes i per açò hem mostrat la nostra oposició”.

    També ha recordat que “no ha sigut atesa la petició del grup popular perquè Ontinyent puga tenir una escola oficial d’idiomes que evitaria als habitants de la capital de la comarca haver de dependre de l’existent a Alzira”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El Grup Socialista d’Ontinyent Es Mobilitza per Protegir el Valencià en l’Educació Davant del Consell

    El grup socialista porta al ple una moció per defensar el valencià a les aules davant la proposta de llei de PP-Vox.
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -