03/12/2024 - 20:14
Més

    Aticorrupció demana 8 anys de pressó per a Jorge Rodgríguez i els seus col·laboradors

    La Fiscalia Anticorrupció demana una pena de huit anys de presó i 20 d’inhabilitació per a l’ex president socialista de la Diputació de València, Jorge Rodríguez i actual alcade d’Ontinyent, com a presumpte autor dels delictes de malversació de cabals públics en concurs amb uns altres de prevaricació i falsedat en document públic per la creació ‘a dit’ de diverses places d’alta direcció que van ser atorgades a persones pròximes al PSPV i a Compromís dins del conegut com a cas Alqueria. El PP demana 18 anys de presó.

    La petició d’Anticorrupció no és l’única mala notícia per a Rodríguez, perquè el magistrat instructor Miguel Ángel Casañ ha emés l’acte d’obertura de judici oral, que és irrecurrible. En el seu escrit, el fiscal també sol·licita les mateixes penes per al ex-gerent de Divalterra José Ramón Tíller i Agustina Brines, l’excap de gabinet de Rodríguez en la Diputació, Ricard Gallego; i també per a un altre assessor, Manuel Reguart.

    Quant als directius contractats: Josep Luis Melero, Soledad Torija, Raúl Ibáñez, Manuel Carot, Miguel Ángel Ferri Llopis , Salvador Femenía i Víctor Jiménez, Anticorrupció sol·licita una pena de sis anys de presó i dotze d’inhabilitació com a autors d’un delicte de falsedat en document oficial comesa per particular i cooperadors necessaris de la malversació.

    Finalment, el fiscal Pablo Ponce demana per al secretari-lletrat assessor del Consell d’Administració de Divalterra Jorge Cuerda i per al excogerent de Divalterra Xavier Simó sis anys de presó i 20 d’inhabilitació.

    Escrit del fiscal

    El fiscal explica al seu escrit de l’acusació, que el 100% de Divalterra és propietat de la Diputació Provincial de València, i per tant es considerada una empresa pública pertanyet al Sector Públic Local.

    Tant Agustina Brines, de Compromís, Ramón Tiller del PSPV, i Manuel Reguart disposaren dels noms de quie volien contractar, disenyaren un sistema ‘artificiós’ dàrees de direcció, costós per a l’empresa pública, inutil i ienficaç per complir la finaltat pública que es realitzava, i responia a una exclusivitat per afavorir als membres afins, o simpatitzants als partits polítics (PSPV i Compromís) els quals s’estaven repartint les diferents àrees.

    El jutge encarregat de la causa sosté que els acusats havien “infringit la legalitat” en la “total i correcta aplicació dels fons públics” en haver-se produït en l’empresa pública Divalterra una contractació “simulada” d’un total de nou directius entre novembre de 2015 i febrer de 2018 sense que hi haguera “motius suficients” i amb fins a onze informes jurídics en contra. En ella, assenyala, no es van tindre en compte, “amb coneixement i voluntat d’això”, els requisits legals i estatutaris. A més, creu que les persones contractades sota aquesta modalitat no van exercir “mai com a tals”.

    Per a alguns dels directius contractats –Josep Luis Melero, Soledad Torija, Raúl Ibáñez, Manuel Carot, Miguel Ángel Ferri Llopis , Salvador Femenía i Víctor Jiménez– la Fiscalia demana sis anys de presó i dotze d’inhabilitació. Els considera autors d’un delicte de falsedat en document oficial comesa per particular i cooperadors necessaris de la malversació.

    Finalment, per al secretari-lletrat assessor del Consell d’Administració de Divalterra Jorge Cuerda i per al excogerente de Divalterra Xavier Simó demana sis anys de presó i 20 d’inhabilitació pels delictes de falsedat en document oficial comesa per funcionari, malversació i prevaricació.

    Fonts: OK diario  ValenciaPlaza

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El degà dels Economistes de València clausura els Encontres Empresarials de COEVAL a Ontinyent

    El degà dels Economistes de València clausura els Encontres Empresarials de COEVAL a Ontinyent Ontinyent ha acollit la 9a edició...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -