Arquitectes i constructors ajudaràn a legalitzar les casetes d’Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent està involucrant a a arquitectes i constructors en l’impuls a la rehabilitació urbana i la legalització de les casetes. Desenes de professionals d’estos sectors han participat hui en la jornada “Habitatge, Rehabilitació i Ordenació del Territori”, organitzada pel consistori ontinyentí, i que era presentada per la Directora General d’Habitatge, Rebeca Torró, i el regidor de Territori, Jaime Peris.

Tots dos han valorat molt positivament la implicació del sector per dinamitzar l’activitat econòmica a la ciutat tant a través de la rehabilitació i renovació de vivendes al casc urbà com en l’aplicació de les solucions a les casetes, assumptes sobre els que els propis professionals havien demanat a través de la Mesa del Terrotori la realització d’esta jornada que tenia lloc hui a l’antic Aulari Universitari de Sant Rafel.

En la jornada, on intervenien com a ponents diversos tècnics, advocats i arquitectes, es parlava en primer lloc de les ajudes a la rehabilitació d’habitatges que impulsen el consistori i la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori en la ciutat, i que contemplen subvencions que poden arribar als 45.000 euros.

Rebeca Torró destacava que estes ajudes “són una ferramenta importantíssima, perquè ens poden ajudar a canviar la imatge d’una zona degradada de la ciutat al temps que recuperem patrimoni i generem activitat econòmica”, explicava. Jaime Peris incidia en què “des que Rebeca Torró ha entrat en la Conselleria s’ha dinamitzat molt les ajudes a la rehabilitació, que estaven parades en un calaix durant molt de temps, i que ara han tingut un important impuls de la seua mà”, destacava.

Després d’esta primera ponència, titulada “Ajudes a la Rehabilitació: Ontinyent Rehabilita i ARRU”, tenia lloc una segona, que servia per explicar l’aplicació dels últims canvis introduïts a la llei urbanística valenciana, que permet abordar les condicions legals i tècnics als propietaris de casetes per a que legalitzen aquestes a través dels plans urbanístics.

En aquesta intervenció s’explicava la conveniència de legalitzar les casetes i les solucions tècniques i legals amb que es compta, i s’atenia els diferents dubtes o qüestions que han sorgit sobre les condicions tècniques o els requisits necessaris per actuar al respecte per part de propietaris i professionals de la construcció.

Jaime Peris destacava que el debat generat en la jornada “ha estat d’allò més interessant i enriquidor. Tenim per davant uns mesos d’intensa activitat a desenvolupar en el sector, tant pel que fa a les ajudes a la rehabilitació, com la legalització de casetes com a les imminents actuacions a realitzar en els polígons industrials a través de les ajudes que aprovarà en breu l’Ajuntament. I en tot açò és anant de la mà i treballant junts, com sempre diu el nostre alcalde, com podrem optimitzar les oportunitats que tenim per davant per generar activitat i fer de la nostra una ciutat cada volta millor per viure”, concloïa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Ple de la Diputació de València mostra el seu suport unànime al Clúster del Sector Textil Sanitari amb epicentre a Ontinyent

El Ple de la Diputació de València ha mostrat en la seua sessió d’aquest dimarts …