Alcaldes i regidors d’Esquerra Unida es concentren contra el deute de la Generalitat amb els ajuntaments

Desenes de regidors i els alcaldes d’Esquerra Unida, acompanyats de la síndica en Les Corts i coordinadora de la formació d’esquerres, Marga Sanz, i de la diputada provincial d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, s’han concentrat aquest matí a les portes de la Generalitat, per protestar contra els reiterats impagaments del Consell als consistoris, “els quals estan impedint que els ajuntaments puguen atendre les necessitats dels ciutadans, carregant sobre les seues esquenes un deute que no han generat”, ha assenyalat Sanz.

La síndica d’EUPV en Les Corts ha criticat a més l’anunci que ha fet Fabra aquest matí en la sessió de control, “els 3 milions d’euros anunciats són el chocolate del loro. Estem parlant de subvencions sense pagar que s’arrosseguen des de 2008, del deute del Pla Confiança i altres programes, dels proveïdors, i ara ve el senyor Fabra a parlar-nos d’ajudes de 3 milions d’euros, cosa que no cobreix ni per a començar la situació gravíssima d’acumulació de deute dels consistoris”.

Esquerra Unida ha reclamat la retirada del Reial Decret per a que no s’impute als ajuntaments un deute que és de la Generalitat. Ahir mateix el PP s’oposà a una moció presentada en aquest sentit per Esquerra Unida al ple de la Diputació. Pérez Garijo ha anunciat que portarà altra proposta al plenari perquè la part dels interessos que han de pagar els ajuntaments, es pague des de Diputació.

Entre els assistents estava el regidor d’ EU a l’Ajuntament d’Ontinyent Manolo Ruiz, qui ha destacat que els ajuntaments viuen ofegats. “En el cas nostre, per exemple, si la Generalitat ens pagara els més de tres milions d’ euros que ens deu , podríem pagar als proveïdors i estar al dia en els pagaments pendents que s’hi troben al voltant dels 1.300.000 euros. Tots els ajuntaments estem ajustant la nostra política municipal a un deute que no hem generat. En el cas del nostre Ajuntament , malgrat aquesta situació, hem mantingut totes les prestacions i partides de l’àrea social i hem augmentat les de Promoció Econòmica”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent celebra que es pose en marxa la compra de dos busos sostenibles com demanava la coalició

Aquest dilluns, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha valorat positivament l’anunci sobre l’inici del …