16/06/2024 - 17:31
Més

  Ontinyent urgeix a Patrimoni a autoritzar la reurbanització de l’històric barri de La Vila

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha urgit a la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat Valenciana a agilitzar la seua part dels tràmits pendents que permetran executar el projecte de regeneració i revitalització del barri de La Vila, una inversió prevista de 3 milions d’euros amb fons autonòmics que creara 12 habitatges al barri, a més de posar en valor l’antiga muralla medieval i millorar l’accessibilitat a la zona.

  A tal efecte, l’Ajuntament ha adquirit totes les cases que ha pogut però no així les que son objecte d’expropiació, un tràmit que eixiria endavant ràpidament amb una modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que depèn de l’autorització de la Direcció General de Patrimoni.

  La llum verda a aquest tràmit permetria l’expropiació de les cases que queden per adquirir i la seua demolició, podent desenvolupar-se així el projecte de construcció de la nova entrada a la Vila i de les 12 habitatges projectades al solar del carrer Trinitat.

  Des de l’Ajuntament s’ha apuntat que l’enderroc sofert en la nit d’aquest divendres al carrer Roses per una de les cases que van a eliminar-se dins d’aquest projecte “demostra que no es poden demorar més els tràmits, i per això urgim a la Direcció General a agilitzar-los, tal com es va demanar als representants de la Generalitat que van participar en la reunio mantesa amb l’alcalde, el regidor de Territori i tècnics municipals el passat 27 d’octubre a València per tal de comptar amb els informes favorables necessaris per a executar aquest projecte.

  Des de l’Ajuntament d’Ontinyent es recorda que poc abans d’eixa reunió ja havia caigut altra casa a la zona, concretament al carrer Muralla, i també s’apunta que les intenses precipitacions registrades aquest hivern i primavera han agreujat la situació dels edificis on s’ha d’actuar. “Afortunadament, ni aleshores ni ara s’ha hagut de lamentar cap dany a les persones, però hem de ser conscients de la necessitat que es puga executar l’actuació prevista, que donarà un gran impuls a la revitalització del barri”, concloïen.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -