28/03/2024 - 12:16
Més

    Habitatge organitza una jornada de formació juntament amb la FVMP sobre les ajudes de rehabilitació de barris

    Altres notícies

    La vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha organitzat una jornada de formació, en col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), sobre el Programa d’ajudes per a actuacions de rehabilitació en l’àmbit de barris del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’Espanya (2021-2026). Aquest programa, és finançat per la Unió Europea, a través dels fons Next Generation EU.

    La sessió de treball s’ha celebrat de manera telemàtica i en ella han participat el secretari autonòmic d’Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar, la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga i el nou director de Programes i Fons Europeus de la Vicepresidència Segona, Jorge Hervás.

    En la trobada s’ha exposat de forma detallada el programa europeu destinat a barris de la Comunitat. També l’acte ha comptat amb la participació del subdirector general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Valentín Mateos, del cap de servei de Regeneració Urbana, David Osset i del secretari general de la FVMP, Vicente Gil.

    El secretari autonòmic d’Habitatge ha explicat que aquest programa d’ajudes a la rehabilitació, proposat per a la reforma en edificis d’ús predominant residencial incloses els habitatges unifamiliars, i d’urbanització o reurbanització d’espais públics dins d’àmbits denominats Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP), “permet reactivar el sector de la rehabilitació amb la creació de més ocupació, i aconsegueix la renovació sostenible del parc edificat i d’espais públics en barris i localitats de la Comunitat”.

    A més, segons Alejandro Aguilar, aquestes actuacions previstes de reforma contribuiran a aconseguir els objectius plantejats per a la Comunitat d’habitatges rehabilitats en 2026″.

    Totes aquestes intervencions es fan necessàries pel fet que el 50% dels edificis d’ús residencial és anterior a 1980 i mostren mancances a nivell de sostenibilitat.

    Així mateix, la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga, ha exposat els objectius generals del Pla de Recuperació que contempla les actuacions de rehabilitació (accessibilitat, habitabilitat, conservació) condicionat a reducció mínima del consum d’energia primària del 30%, “destacant el gran repte que suposa que en el segon trimestre de 2026 s’aconseguisca la rehabilitació de 38.414 habitatges i 60 hectàrees en àrees renovades”.

    Segons Elena Azcárraga, es pretén també amb aquest programa “donar un impuls públic per a millorar la qualitat de vida de barris sensibles, subvencionant actuacions integrals de rehabilitació de l’edificació, juntament amb la reurbanització dels espais públics inclosos en els ERRP.

    A més, contempla el finançament addicional d’una oficina de rehabilitació per a facilitar la gestió i el desenvolupament de les actuacions. Per a l’arrancada dels plans, la convocatòria preveu l’abonament de bestretes als ajuntaments del 50% de la subvenció aprovada.

    Condicions i terminis de les ajudes

    Respecte a les condicions de les ajudes, “el procediment de concessió és el de concurrència competitiva, podent ser beneficiaris els ajuntaments de la Comunitat. Les àrees delimitades per les entitats locals podran tindre caràcter continu o discontinu i hauran de comptar almenys amb un 50% de l’edificabilitat sobre rasant ús principal residencial”, ha afegit la directora general d’Habitatge.

    A més, les quanties màximes d’ajuda per habitatge poden aconseguir els 21.400 euros. En cas de vulnerabilitat econòmica, la subvenció es podrà complementar amb una ajuda personal aconseguint els 26.750 euros en les actuacions amb major estalvi energètic aconseguit.

    Les obres podran estar iniciades abans de la sol·licitud de les ajudes, sempre que no estiguen començades abans de la presentació telemàtica del preceptiu Informe d’Avaluació de l’Edifici (IEEV.CV), en el seu cas, ni abans de l’1 de febrer de 2020.

    Les bases reguladores es van publicar en el DOGV del 19 d’abril. L’obertura del termini per a la presentació de sol·licituds s’iniciarà el 9 de maig i finalitzarà el 20 de juny del present any. La presentació i el procediment de tramitació es realitzarà telemàticament mitjançant el formulari disponible en la seu electrònica. I les sol·licituds, escrits i comunicacions s’han de presentar signats electrònicament davant el Registre Electrònic de la Conselleria, segons regeix en la convocatòria d’aquestes ajudes.

    Tota la informació es troba a la disposició de les entitats locals en la pàgina web de la Conselleria: consultar ací

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -