12/06/2024 - 21:17
Més

  Ontinyent incorpora la contractació electrònica als concursos públics

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha instaurat el sistema de contractació electrònica als concursos públics d’adjudicació que efectua, per tal d’estalviar paper i agilitzar la gestió dels mateixos. La regidora de Govern Obert, Modernització i Transparència, Natàlia Enguix, explicava que la incorporació d’aquest sistema “ens permet donar compliment al mandat legislatiu que estableix la llei de contractes del sector públic, i a més té beneficis econòmics i mediambientals amb l’eliminació del paper al procés. A més a més també ens ajuda a fer més àgil la tramitació, ja que les meses de contractació no tindran per què reunir-se físicament, i les empreses podran aportar els documents per optar als concursos de manera més ràpida i còmoda, una volta entren en esta dinàmica”.

  D’aquesta manera, les empreses que opten als concursos públics ja no presentaran sobres en paper, i al procés de licitació no es requerirà dipositar els sobres en caixa forta, ja que serà un codi encriptat el que garantitze la confidencialitat. L’adjudicació, les comunicacions i les actes de la mesa també seran electròniques, “un procés que al seu conjunt va a ser més ràpid a efectes administratius, amb més maniobrabilitat física, les mateixes garanties de legalitat i confidencialitat i un important pas cap a l’eliminació progresiva de l’ús del paper a l’administració”, recordava la regidora.

  Tot i que ja s’han fet les primeres contractacions amb aquest sistema, existirà un periode de transició perquè els licitadors s’adapten, tot i que s’espera que a principis del mes de desembre tots els procesos funcionen amb el nou sistema, emprant “arxius electrònics” enlloc de “sobres”. Natàlia Enguix destacava que esta acció forma part del procés de modernització a l’administració que esta fent-se des de l’Ajuntament, que inclou accions com l’impuls a l’ús de la carpeta ciutadana “i que permetrà estalviar temps i recursos a la ciutadania, a més atendre millor als reptes que tenim en la gestió del dia a dia en la nova realitat, per donar també la millor resposta posible a noves situacions com la viscuda amb la covid-19”, assenyalava.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -