29/11/2023 - 9:43
Més

  L’espectacle “Elektra 25” amb 9 nominacions als premis MAX obri la programació cultural municipal de l’any

  Altres notícies

  L’espectacle teatral “Elektra 25”, amb 9 nominacions als premis MAX de les arts escèniques, obrirà el proper 22 de gener la programació cultural municipal de l’any a Ontinyent. El regidor de Cultura, Àlex Borrell, presentava aquest dimarts una programació per als mesos de gener a juny “que manté la mateixa línia que hem seguit tota la legislatura, en la que hem volgut portar al Teatre Echegaray i la Sala Gomis una programació estable i de qualitat combinant espectacles de teatre, música i dansa per a tots els públics. Aquest semestre, amb companyies molt importants com és la d´Atalaya, la Depenent, Yllana, Albena, la Calórica entre altres i la visita del conegut actor Josep Maria Pou”, explicava.

  La programació arrancarà diumenge 22 de gener amb la visita de la companyia Atalaya, una de les companyies nacionals de teatre més prestigiosa i reconeguda de l’àmbit nacional i referent del teatre d’investigació, Premi Nacional de Teatre 2008 per la creació d’un espai original d’exhibició, producció, formació i reflexió teatral, resultat d’una llarga trajectòria profesional. Hui en dia és la companyia teatral més valorada pels barems del INAEM del Ministeri de Cultura. “Elektra 25” aborda el mite clàsic mantenint el “leit motiv” de la venjança, per transmetre a l’espectador sensacions i interrogants diverses, tendint un pont entre la Electra dels grans poetes grecs i les adaptacions del mite al segle XX.

  El dia 27 de febrer arribarà un espectacle de dansa española i flamenc amb la cia de Neira&Santamaria amb “Tiempo Eterno” on participa l’ontinyentina Rosmari Vidal. Diumenge 05 de febrer torna a la ciutat l’orquestra de l’Empordà (que ja va estar a l’Echegaray amb el seus espectacle “Concerto a Tempo d´Umore” al 2019 i “Desconcerto” al 2020) , esta vegada amb “Satisfacshow”. Divendres 10 de febrer serà torn per al monòleg del conegut actor d’Álbena Teatre Carles Alberola amb “Waterloo”; i divendres 24 de febrer hi haurà un destacat concert de jazz amb la cantant i trompetista Andrea Motis, a la guitarra Carlos Gonzálbez i al saxo Perico Sambeat (amb Vicente Espí a la bateria i Miguel Alvarez al baix).

  Ja al mes de març, diumenge dia 5 hi haurà un espectacle per a públic familiar a la Sala Gomis, amb la compamnyia Labú Teatre i el seu espectacle “Alma”. Divendres 10 es donarà pas la companyia la Depenent amb “Julia”, un espectacle de gran format basat en la novel·la d’Isabel clara Simó, amb 11 actors en escena. Divendres 24 de març la companyia Calórica representarà “Fairfly” a la Gomis, guanyadora de dos espectacles als Premis Max: millor espectacle revelació i millor autoria teatral al 2018.

  Amb motiu de la Setmana Santa no hi haurà activitats programades per a abril, però sí per a maig, amb la visita el 12 de maig de la companyia Yllana Teatre, esta vegada amb un espectacle d’humor al voltant del medi ambient i sobre l’ecologia. El plat fort arribarà al final del semestre, dissabte 27 de maig amb la visita del reconegut actor Josep Maria Pou, amb més de 50 anys dedicat al món del teatre i el cinema, que representarà l’obra “El Pare” a Ontinyent.

  Les entrades dels primers espectacles estaran a la venta a partir d’este dijous, complementant-se la programació amb la que oferixen les diferents associacions culturals. Àlex Borrell recordava en aquest sentit que hi haurà activitats com els concerts de música del Mig Any Fester, el concert commemoratiu aniversari del Trèvol, activitats preparades per comparses que tenen càrrec (com el 17 de gener amb Maria Juan i l’espectacle Mon amour Tendur), el concert 50 aniversari de Tyrius, un concert de la filharmònica de la UV o el concert d’ANIMA, entre d’altres.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent necessita una Oficina municipal de suport a associacions

  Gabriel Portero Valls Regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent Si per alguna cosa es caracteritza Ontinyent és pel seu dinamisme. Som...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -