Les 16 càmeres de vigilància del trànsit previstes al Pla de Xoc de Seguretat ja estan en funcionament

0

Les 16 càmeres de vigilància del trànsit previstes al Pla de Xoc de Seguretat d’Ontinyent ja estan instal·lades i en ple funcionament. És una de les dades que es feien públiques aquest dimarts al marc de la Comissió de Seguiment del pla impulsat per l’Ajuntament i la Delegació de Govern per fer front a l’augment de casos de robatoris al terme municipal, i atendre la demanda ciutadana d’una major vigilància en les zones d’extraradi.

A la reunió, que comptava amb l’assistència del regidor de Territori, Jaime Peris, el de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, així com representants de la Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil, es recordava que les noves càmeres (12 del total de 16 amb que es compta) s’han repartit en base a un estudi de les zones més afectades dels robatoris, quedant oberta la possibilitat d’afegir-ne de noves en base a les necessitats que es pugueren detectar en altres punts.

Les dades que es posaven damunt la taula a la reunió també mostraven altres accions efectuades a les 12 setmanes transcorregudes des de la posada en marxa del pla a finals de gener. Des d’aleshores, la Policia Local ha acumulat més de 150 patrullatges efectuats al disseminat i més de 130 dispositius de control de vehicles, dels quals 54 han estat conjunts amb la Guàrdia Civil i/o la Policia Nacional. Eventualment s’ha comptat també amb vigilància aèria amb helicòpter.

En conjunt s’ha constatat que continua la davallada progressiva en els casos de robatoris, però, segons s’exposava a l’encontre, encara s’estan registrant casos, i per això mantindran les mesures dispostes i es fa una nova sol·licitud a la ciutadania a que col·labore alertant telefònicament de moviments o actituds sospitoses.