30/05/2024 - 15:47
Més

  L’Ajuntament dota d’una nova carpa de centre d’operacions a Protecció Civil Ontinyent

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha dotat d’una nova carpa de centre d’operacions a l’agrupació local de Protecció Civil, que estos dies ha participat en un curs de suport vital bàsic i ús de desfibril·ladors. Fins ara, Protecció Civil venia emprant una antiga carpa de 9m2 que va ser donada a l’Ajuntament fa vàries dècades, després de la col·laboració del voluntariat en una visita del Papa Juan Pablo II a Espanya.

  La carpa és de 16m2, pràcticament el doble de la que es venia utilitzant. És resistent a les inclemències meteorològiques, plegable i de fàcil instal·lació i retirada, podrà ser utilitzada en actes festius, esportius, concerts i activitats on es requerisca la presència de Protecció Civil. La regidora de Govern Obert, Natàlia Enguix, explicava que la nova carpa “ha estat adquirida amb fons del superàvit obtingut en l’exercici 2022, un superàvit que ara estem utilitzant per atendre qüestions de tot tipus, entre elles algunes com aquestes, que es podrien catalogar de xicotetes però que permeten prestar un millor servei a la ciutadania”.

  El regidor de Policia Local, Protecció Civil i Bombers, Pepe Gandia, explicava que “era una petició del voluntariat que hem treballat per atendre i que suposa una millora a les condicions en les que van a estar i atendre a les persones. Les seues dimensions permetran ampliar els usos, com per exemple col·locar una camilla al seu interior si fera falta”, manifestava. Per altra banda, els voluntaris i voluntàries han asistit estos dies a un curs de Suport Vital Bàsic (SVB) i Desfibril·lador (DEA) acreditat per l’Escola Valenciana d’Estudis de la Salut i pel Pla Nacional de RCP de la la SEMICYUC (Sociedad Española de Medicina Intensiva, Crítica y Unidades Coronarias), i impartit per TESSINF (Técnicos de Emergencia Sanitarias Sin Fronteras).

  Natàlia Enguix i Pepe Gandia felicitaven els 25 voluntaries que conformen l’agrupació de Protecció Civil Ontinyent, encapçalats pel cap de l’agrupació, Juan Córdoba, “persones que posen el seu temps i esforç de forma dessinteresada a disposició del be comú del conjunt de la ciutadania. Un col·lectiu amb més de 30 anys de trajectòria a Ontinyent on han ajudat a fer front als efectes de fortes pluges i nevades, incendis forestals i industrials, o moments com la DANA o la pandèmia de la Covid-19, actuant sempre han actuat de forma seriosa i efectiva. Una tasca que s’ha d’agraïr i reconèixer”, assenyalaven.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -