16/06/2024 - 18:37
Més
  IniciOntinyentLa VII Setmana Pedagògica d'Ontinyent mostrarà “in situ" projectes d'innovació pedagògica a...

  La VII Setmana Pedagògica d’Ontinyent mostrarà “in situ” projectes d’innovació pedagògica a les aules on es desenvolupen

  La VII Setmana Pedagògica d’Ontinyent mostrarà “in situ” els projectes locals d’innovació pedagògica a les aules on es desenvolupen. El regidor d’Educació, Óscar Borrell, ha destacat l’interès del sistema “showeducating”, que empraran els centres educatius per mostrar a la ciutadania com avancen els projectes: “mostrar els projectes innovadors és un motor de la setmana pedagògica per a promoure, visibilitzar i augmentar els projectes a Ontinyent. A la I Setmana pedagògica hi havia reconeguts a Ontinyent 4 projectes de centres innovadors, i en l’actualitat en tots els centres hi ha projectes reconeguts per la Generalitat Valenciana”, remarcava.

  La setmana començarà dimarts 18 d’abril amb el reconeixement als millors expedients de rendiment acadèmic en Primària i dels 3 alumnes d’FP de la ciutat d’Ontinyent que han obtes el màxim expedient. Per la vesprada la Setmana Pedagògica es mostra a la ciutat veïna d’Alcoi amb la presentació del que fou el llibre “Projectes pedagògics en la COVID19”, que recollia tots els projectes d’innovació educativa que es feren durant el confinament de la pandèmia i suspensió de la docència presencial en totes les comunitats educatives d’Ontinyent. Serà a les 19h en la llibreria Detroit.

  Dimecres 19 d’abril és el dia de la Mostra de Projectes i començarà de matí amb la presentació del projecte d’innovació del CEE Vall Blanca anomenat “Radio Vall Blanca Ontinyent” que ha estat considerat entre els 10 millors projectes d’innovació en la seua categoria. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, serà entrevistat eixe dia per parlar al voltant del projecte. Per la vesprada cap a les 16:30h hi haurà la mostra (showeducating) en el CEE Vall Blanca per conèixer el projecte de la Ràdio, Aprenentatge i Servei. Posteriorment cap a les 17:15 hores hi haurà un desplaçament al Col·legi Pureza de Maria per conèixer l’aula sensorial amb el docent premiat per Google Alejandro Soriano, i a les 18:00 hores en el CEIP Lluis Vives es veurà com avança un projecte sobre la lectura que fou dels primers projectes innovadors a Ontinyent.

  Dijous 20 l’obra de teatre “L’abraçada dels cucs” amb Paula Llorens i Sergio Caballero es representarà per a tot l’alumnat de l’ESO en el saló d’actes de l’IES L’Estació, una obra que tracta la prevenció del suïcidi i el benestar emocional en les persones, nominada per a dos premis MAX. L’alumnat posteriorment treballarà amb una proposta pedagògica els continguts de l’obra. Per la vesprada a les 18:30 hores a la Sala Gomis es farà el reconeixement a 15 mestres jubilades al curs 22-23. Posteriorment hi haurà un diàleg de “dones de ciència i investigació”, ontinyentines que estan al capdavant de projectes d’investigació i innovació: Rosana Moriana, investigadora tecnològica, Susana Sanz, investigadora en drets humans, i Laura Cambra, investigadora en espais arquitectònics.

  Divendres 21 es desenvoluparà La Fira de l’Estudiantat des de les 9:00 hores en la Plaça La Concepció i el Museu Tèxtil de la CV, on es trobarà informació referent al nou mòdul del Tèxtil de l’IES Jaume I i un estand d’ATEVAL ambinformació referida al món del tèxtil. Els centres d’FP d’Ontinyent presentaran els nous mòduls que prestaran en el curs 23-24, que prt a Ontinyent són el Màster d’FP de Robòtica i el superior del Tèxtil en el IES Jaume I, el batxillerat general i el mòdul superior en el camp de la informàtica en l’IES L’Estació i els nous mòduls d’Infantil i Mediació comunicativa de l’IES Pou Clar. A més la Conselleria d’Educació formarà part de la Fira de l’Estudiantat amb una mostra de l’FP de la comarca.

  Per acabar la setmana es farà una activitat del programa “Ontinyent obert per obres” per a recórrer de la mà de les arquitectes i tècnics les obres del programa Edificant que s’estan portant a terme amb la participació dels equips directius i conèixer com els espais també formen part de les innovacions a les escoles començant a les 11:00 hores en el CEIP Bonavista.

  La setmana pedagògica també tindrà activitats transversals educatives com el teatre col·loqui amb interns del centre penitenciari de Villen dilluns 18 d’abril; activitats intergeneracionals dimarts, dimecres i dijous als centres cívics; dimecres el premi Pablo Corbella i divendres a les 19 hores en la Sala Gomis els Premis Sambori “per seguir reivindicant el valencià, tal com es va fer en la Setmana Pedagògica del 1934”, assenyalava el regidor.

  Óscar Borrell explicava que la VII setmana pedagògica i V Universitat de Primavera “segueix l’estel precisament de la Setmana Pedagògica de 1934, en la seu de l’actual Universitat de Primavera, per a la formació permanent del magisteri en la que van assistir mestres de tot l’estat recordant l’ideal d’escola moderna”. El regidor recordava que aquesta Setmana Pedagògica “serveix per a compartir espais i moments de formació, per a avançar en la innovació oberta per a tota la ciutadania com es va fer en les “Misiones Pedagógicas”, i retre tribut als qui lluitaren per millorar l’educació.

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
  El més llegit