La Diputada de Serveis Socials visita els nous centres d’ADIEM i AFAO

0

La diputada de l’àrea de Benestar Social i Qualitat Democràtica, Pilar Sarrión, ha posat en valor el paper de l’Ajuntament d’Ontinyent i les associacions locals en l’atenció sociosanitària a la ciutat. Sarrión visitava hui junt a l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez el recentment habilitat Centre de Dia d’ADIEM al carrer Sant Ignasi i el nou local d’AFAO al carrer Gaspar Blai Albuixech, aquest últim construït comptant amb ajuda de la Diputació de València, qui aportava 300.000 dels 580.000 euros que ha suposat el nou centre. La corporació valenciana, a més, col·labora amb ADIEM amb una subvenció nominativa anual.

Abans de la visita als centres, la diputada i l’alcalde mantenien una reunió de treball on també participaven el diputat Joan Sanchis; les regidores Natàlia Enguix i Paula Soler; el President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell i el President d’ADIEM, Vicent Sànchis. Després d’aquest encontre, Sarrión avançava als mitjans de comunicació que la Diputació de València, l’Ajuntament d’Ontinyent i CaixaOntinyent estan treballant en noves línies de suport a les entitats sociosanitàries ontinyentines, posant de relleu el paper d’algunes com ADIEM o AFAO “per atendre a la ciutadania no sols d’Ontinyent, sinó també de la comarca i de l’Àrea de Salut, i arribar on de vegades les administracions no poden arribar”.

Jorge Rodríguez agraïa Pilar Sarrion la visita “per conèixer de primera mà com repercuteixen els diners que aporta la Diputació en la ciutadania” i destacava la importància dels nous dos centres que se sumen a l’extens conjunt d’infrastructures sanitàries amb que compta la ciutat. Antonio Carbonell destacava el treball conjunt d’ADIEM, l’Ajuntament i Caixa Ontinyent per posar en marxa el Centre de Dia per a persones amb malaltia mental; mentre que Vicent Sanchis mostrava la seua satisfacció perquè aquest “haja estat per fi una realitat”, tenint especials paraules d’agraïment per a Caixa Ontinyent, per a l’Ajuntament i especialment per a l’Alcalde Jorge Rodríguez, “ja que gràcies a ells s’ha fet realitat un centre de dia pel qual ningú més apostava”; així com per a l’empresa Construcciones Mancebo per ajustar al màxim els costos de l’obra.

780m2 de noves infrastructures socials a la ciutat

Els dos nous centres visitats hui per la diputada suposen comptar amb 780m2 de noves infrastructures socials a la ciutat. Al cas del nou Centre de Dia de Malalts Mentals d’Ontinyent, és un local de 400m2 cedit per Caixa Ontinyent al carrer Sant Ignasi on s’han dut terme unes obres de reforma i adequació per import de 230.000 euros, dels quals 150.000 els ha finançat l’Ajuntament d’Ontinyent, i ADIEM (Associació per la Defensa i Integració dels Malalts i Malaltes Mentals) la resta amb fons propis. En ell es prestarà atenció i es duran a terme programes de foment de l’autonomia per a 15 persones, atenent els paràmetres determinats per l’autoritat sanitària.

Pel que fa al nou local cedit per l’Ajuntament a l’Associació de Familiars i Amics dels Malalts d’Alzheimer (AFAO) al carrer Gaspar Blai Albuixech, ha suposat una inversió global de 588.000 euros entre compra del local, obra, equipament i millora dels accessos, 300.000 dels quals han estat aportats per la Diputació de València. L’espai presta servei des d’aquest mes de setembre a un centenar de persones usuàries, i es troba ubicat a l’antic Llar del Jubilat de Sant Rafel, un local de 800 m2 adquirit per l’Ajuntament que era propietat de l’Hospital de Beneficència, i del qual es destinen 380m2 per a AFAO, quedant la resta disponible per a altres usos.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.