12/06/2024 - 20:24
Més

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  Altres notícies

  La Conselleria d’Educació accepta les al·legacions que permeten a Ontinyent recuperar la zonificació escolar

  Les famílies d’Ontinyent han rebut una notícia positiva: no es veuran afectades pel canvi del model de zones pel districte únic en el procés d’admissió d’alumnat als centres educatius. L’Ajuntament, a través del Consell Escolar Municipal, ha aconseguit una resolució favorable de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, que modifica l’autorització de les àrees d’influència i limítrofes per al curs 2024/2025.

  Context i decisions del Consell Escolar Municipal

  El passat 9 de maig, el Consell Escolar Municipal va acordar per majoria dels membres traslladar a la Direcció Territorial la voluntat de mantenir la zonificació actual amb dues zones, cadascuna amb tota l’oferta educativa d’Ontinyent, incloent centres públics, concertats i instituts. Aquesta configuració ha tingut una bona acceptació entre les famílies locals.

  El regidor d’Educació, Ferran Gandia, ha explicat que la normativa autonòmica permetia als consells escolars municipals presentar al·legacions basades en raons justificades. Per aquest motiu, el Consell Escolar Municipal va defensar la continuïtat de l’actual zonificació.

  Avantatges de la zonificació actual

  Ferran Gandia ha destacat que mantenir la proximitat del domicili com a criteri principal permet continuar donant llibertat d’elecció de centre a les famílies d’Ontinyent. La configuració orogràfica de la ciutat fa que la majoria de famílies opten per aquells centres més propers a les seves llars, afavorint així el desplaçament a peu. Aquesta pràctica no només facilita la mobilitat urbana, sinó que també contribueix a la millora del medi ambient.

  Impacte positiu per a les famílies

  La decisió de mantenir la zonificació actual és vista com una victòria per a les famílies d’Ontinyent, que poden seguir beneficiant-se d’un sistema que considera les seves necessitats i preferències. La proximitat dels centres educatius no només facilita la logística diària, sinó que també reforça la comunitat escolar local, creant un entorn educatiu més cohesionat i accessible.

  Conclusió

  Aquesta resolució favorable de la Conselleria d’Educació reflecteix el treball conjunt entre l’Ajuntament d’Ontinyent, el Consell Escolar Municipal i les famílies de la localitat. La preservació de la zonificació escolar és un pas important per mantenir un sistema educatiu eficient i adaptat a les necessitats de la comunitat.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -