23/07/2024 - 10:08
Més

  La celebració del 9 d’octubre a Ontinyent inclourà un recital de música tradicional valenciana i un espectacle infantil d’ambientació medieval

  Altres notícies

  Un recital de música tradicional valenciana i un espectacle infantil d’ambientació medieval seran enguany les activitats complementàries als actes centrals de la celebració del “9 d’octubre” a Ontinyent. L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i la regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, presentaven la programació del dia dels valencians i valencianes, que inclourà també el tradicional pasacarrer i el “ball de l’Àguila” de manera prèvia al ple extraordinari en el Palau de la Vila.

  Jorge Rodríguez destacava la importància de “dignificar al màxim el dia de les valencianes i valencians, una jornada on des de fa anys envoltem el ple institucional d’actes de caràcter lúdic i cultural, apostant per companyies i artistes valencians, com també fem en esta ocasió”. Àngels Muñoz explicava per la seua banda que “és un dia important on s’impliquen diverses entitats culturals locals en la mateixa jornada del dia 9, però on també volem complementar amb altres activitats en dies previs”.

  En aquest sentit, Muñoz explicava que la programació s’obrirà divendres 6 d’octubre al Teatre Echegaray amb un recital de música tradicional valenciana a càrrec de la cantant d’Oliva María Bertomeu, coneguda per “La Maria”, actuació inclosa al seu torn en la programació municipal de tardor de la regidoria de Cultura. Diumenge dia 8, des de les 19:30 hores, tindrà lloc l’espectacle infantil “La Festa del Rei”, de la companyia Scura Teatre. Es tracta d’una festa d’ambientació medieval plena de cançons i jocs per a xiquets i xiquetes, que utilitza com a fil narratiu un grup de joglars que han estat elegits per actuar a la festa d’aniversari del rei Avorrit II.

  Pel que fa al 9 d’octubre, les activitats s’iniciaran a les 10:30 a la Plaça Major, d’on partirà el pasacarrer del 9 d’octubre amb el grup de danses d’Ontinyent i el grup de xirimites i tabaleters “El Regall”. Acte seguit, front al Palau de La Vila, tindrà lloc el “ball de l’Àguila”, a càrrec de l’associació de Gegants i Cabets, acompanyats pel grup de percussió i dolçaines “La Colla” des de les 11:00 hores. Finalment, al pati del Palau, tindrà lloc el ple extraordinari del 9 d’octubre, on un any més es lliuraran els reconeixements a persones i entitats locals pel seu treball per la ciutat, que hauran estat designades prèviament per l’alcaldia i la totalitat de grups municipals de la corporació, el nom de les quals serà anunciat la propera setmana.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent celebra el seu 1r concurs de tomata: inscripcions obertes

  Aquest dissabte, Ontinyent celebra el seu 1r Concurs de Tomata a la plaça del Sant Domingo, organitzat per Per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -