21/04/2024 - 18:07
Més

  El regidor de Biblioteques es reuneix amb escriptores i escriptors d’Ontinyent per impulsar el món del llibre local

  Altres notícies

  Aquest dilluns se celebrava una reunió de treball entre el regidor de Biblioteques de l’Ajuntament d’Ontinyent, Nico Calabuig, i una representació del grup d’escriptores i escriptores d’Ontinyent, formada per Eva Bernabeu, Rafael Belda i Pep Mollà. La trobada va servir per a tractar el desenvolupament de diferents iniciatives que facen créixer el sector a la ciutat, com l’impuls d’una fira d’escriptores i escriptors, o la formalització del col·lectiu a través d’una associació.

  En paraules del regidor de Biblioteques, Nico Calabuig, “agraïm moltíssim la participació de diferents escriptores i escriptors en aquesta reunió, que ha servit com a punt de partida per desenvolupar accions conjuntes de suport al sector. Més enllà de la coordinació de les Biblioteques municipals i l’impuls de l’animació lectora, també hem volgut escoltar les necessitats i demandes del sector d’autors i autores locals, que està en creixement. En eixe sentit, volem ajudar a la seua consolidació a través de la Regidoria de Biblioteques, ja que Ontinyent té un gran potencial en aquest camp”.

  Calabuig ha exposat que “coincidim amb el sector en la importància de desenvolupar un esdeveniment que permeta als escriptors i escriptores eixir al carrer, i donar a conéixer els seus llibres entre el públic ontinyentí i comarcal. Per això ens hem posat ja a treballar en dates i possibilitats per fer realitat un model de fira del llibre que agrupe a autors i autores, i al sector llibreter professional. Aquesta acció encaixa perfectament amb la nostra visió de la regidoria, com un instrument per fomentar l’hàbit de la lectura entre les ontinyentines i ontinyentins de totes les edats”.

  Per la seua banda, l’escriptora Eva Bernabeu apuntava que “agraïm aquesta primera presa de contacte amb el regidor de Biblioteques. En la reunió hem tractat diferents qüestions, i una d’elles és la possibilitat de formalitzar el col·lectiu, a mitjà termini, a través d’una associació. Una proposta que ja va estar plantejant el nostre estimat Santi Sais, que ens va deixar fa poc. Pensem que una associació podria unir-nos més i enriquir el teixit associatiu de la ciutat. A més, tindre una entitat de referència pot contribuir a visibilitzar el sector, dinamitzar-lo amb activitats que estimulen l’escriptura, i fer-lo créixer amb nous autors i autores. Des de la Regidoria de Biblioteques ens han estés la mà per ajudar-nos en tot el que puguen”.

  Nico Calabuig ha conclòs “agraint novament la il·lusió i les ganes d’enriquir la cultura local que ens han transmés les escriptores i escriptors durant la reunió. Seguirem en contacte per impulsar conjuntament accions que ajuden a la difusió de l’escriptura local, i facen de la lectura un hàbit cada dia més arrelat a la nostra ciutat”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -