11/12/2023 - 9:16
Més

  El PSOE sol·licita que l’Ajuntament ajude a AFAO a ampliar els seus serveis amb un nou centre de dia en el barri de Sant Jose d’Ontinyent

  Altres notícies

  L’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer i altres demències d’Ontinyent (AFAO) necessita comptar amb un nou centre per a pacients amb malaltia d’Alzheimer en el barri de Sant Jose, segons constata el portaveu Socialista a l’Ajuntament d’Ontinyent. La llista d’espera ha repuntat amb més de 50 persones, la qual cosa des del grup socialista consideren “un greu problema que s’ha d’abordar com més prompte millor”

  L’àmplia llista d’espera que registra el Centre de Dia d’Alzheimer recorda que aquesta malaltia i altres demències continua sent unes malalties que estan a l’ordre del dia. En aquests moments, el centre ontinyentí compta amb més de 50 persones en cua, a l’espera de poder accedir als serveis que s’ofereixen, una de les xifres més altes que es recorden, segons s’informa des de la mateixa Associació. Una xifra que cal recordar més si cap en la setmana en la qual s’ha celebrat el Dia Mundial de l’Alzheimer.

  Aquesta dada suposa “una alarma social” i evidència “la necessitat que les entitats públiques destinen més recursos per a atendre una malaltia que va creixent entre la població i una atenció més integral, on s’aborde el social i el sanitari”, assenyala José Antonio Martinez.

  Davant la llarga llista d’espera, el portaveu del PSOE, José Antonio Martinez reclama al més prompte possible, la creació d’un nou Centre de Dia en el barri de San José. “Estem veient cada any una llista d’espera que va creixent, i no podem continuar amb aquesta situació”, va destacar. Que Ontinyent tinga un nou centre de dia d’alzheimer és una de les demandes prioritàries per a l’Associació de Familiars i Amics dels Malalts d’Alzheimer d’Ontinyent (AFAO), ja que les infraestructures de les quals disposen tenen totes les places cobertes i existeix molta demanda.

  Perquè siga una realitat es necessita la col·laboració de les tres parts: l’Associació; l’Ajuntament d’Ontinyent i la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge que ha de pagar la construcció, equipament i dotació de personal. “Tenim seriosos dubtes que la Conselleria tinga la intenció de completar el Pla Convivint, que preveia la construcció de centres d’específics i centres de dia, per a persones amb necessitat”. “Ontinyent ha d’exigir a la Generalitat, un nou centre de dia per a persones amb Alzheimer, asi com l’augment de recursos per a l’atenció psicològica i psiquiàtrica.”

  En aquest sentit, Martinez ha exposat reclama que s’acceleren els processos de construcció del centre : “és una infraestructures molt necessàries per a atendre la població més vulnerable i, per tant, reivindiquem que siga possible tindre acabat els centres com més prompte millor”, ha manifestat el portaveu socialista. A més, una vegada construïts i equipats, la Conselleria ha de ser l’encarregada de la gestió i manteniment del centre que deu passen integrar-se en la xarxa pública.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -