30/05/2024 - 15:27
Més

  Augmenten un 49% els usos mensuals d’Ontibici després de les millores al servei

  Altres notícies

  “Ontibici”, el servei públic municipal de prèstec de bicicletes 100% elèctriques d’Ontinyent, ha augmentat un 49% la mitjana d’usos mensuals del servei després de les millores a que s’ha sotmés el servei. Cal recordar que el servei encetava una nova etapa el passat mes de desembre després de ser sotmés a diversos canvis, que incloïen la renovació de les 57 bicicletes per altres tantes més modernes; l’augment de les estacions virtuals de 16 a 24; i canvis a l’interfaç d’ús.

  La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que “són modificacions sense cost adicional per a l’Ajuntament implementades per l’empresa adjudicatària del servei, Mobilitat Urbana Sostenible S.L.U. (MOVUS). Uns canvis que es van introduir per potenciar i facilitar l’ús del servei, dins l’aposta per la mobilitat sostenible que venim fent, i que les xifres estan constatant que estan fent efecte”.

  En concret, al primer trimestre de 2024 s’han registrat una mitjana de 3679 usos mensuals, el que suposa un 49% més que els 2475 usos mensuals registrats al periode equivalent de l’any anterior.A més a més, la xifra d’usuaris actius mensuals (els registrats que han fet ús efectiu del servei durant el periode d’un més) també augmenta en un 27’5%, passant d’una mitjana de 323 a 412. El nou sistema permet a més calcular les hores d’ús de les bicicletes, que en aquest primer trimestre de l’any ha estat d’una mitjana de 595 hores mensuals.

  Altres canvis són que dels 124 “nodes d’estacionament” s’ha passat als 144, i no cal recàrrega en cap punt, sinó que el sistema de manteniment logístic s’ocupa de canviar les bateries quan es detecte que s’esgoten. Igualment, la nova interfaç fa més fàcil el procés d’inscripció. Pel que fa a les 57 noves bicicletes, del model “Nextbike”, a més de comptar amb una presència més robusta incorporen contakilòmetres digital i presenten un pedaleig més estable, a més de mantenir altres detalls com rodes antipunxada, absència de marxes i suport per al telèfon mòbil. Les persones usuàries també poden acudir al departament de Medi Ambient de l’Ajuntament per consultar qualsevol dubte.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -