12/06/2024 - 21:30
Més

  Ampliades de 24 a 38 el calendari de rutes turístiques

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha ampliat el seu calendari de rutes turístiques guiades, després de l’èxit de l’edició de l’any anterior. El regidor de Política Econòmica, Pablo Úbeda, explicava que “en 2018 aquesta proposta va comptar amb més de 1000 participants en les 24 rutes que vam oferir, una gran acollida davant la qual anem a ampliar a 38 les rutes, tot incloent de noves, com la “ruta nocturna de llegendes, mites i miracles”, la “ruta franciscana” o la “ruta medieval”, que va tenir lloc el passat cap de setmana durant la celebració de ‘l’Ontinyent Medieval’”, manifestava.

  Úbeda afegia que “els nous continguts temàtics es repartiran al llarg de l’any, de manera que tots els mesos tindrem oferta adequada a l’època en que es trobem”. Així, diumenge 3 i 31 de març tindran lloc visites als refugis antiaeris. D’altra banda, el 16 de març tindrà lloc  la ruta franciscana que permetrà conèixer els orígens dels pares franciscans a Ontinyent a través de la visita al Museu de Ciències Naturals, el jardí botànic, la centenària biblioteca i l’església neogòtica. A l’abril, tindrà lloc la ruta gastronòmica, senderista i el taller d’herbero, la ruta cicloturista i, una vegada més, la visita als refugis antiaeris.

  En maig, tindrà llocuna Ruta dels Museus i col·leccions museogràfiques així com la visita als refugis antiaeris. A juny, serà el torn de la ruta senderista etnobotànica i literària nocturna. Amb l’arribada de l’estiu, durant el mes de juliol tindrà lloc la ruta nocturna de llegendes i mites, així com 3 edicions de la Ruta de Trekking Aquàtic pel Riu Clariano. Esta ruta es repetirà durant el mes d’agost en quatre ocasions, així com també una visita als refugis antiaeris i una ruta cultural per la Vila. 

  Al setembre serà el torn per a la ruta de les fonts urbanes i dels personatges il·lustres i cases senyorials, així com dos edicions més de les visites als refugis antiaeris. En octubre, tindrà lloc la ruta de Jaume i teatralitzada i la ruta cicloturista. En novembre, serà la ruta senderista i la ruta de caça fotogràfica. L’any conclourà amb la ruta de les xumeneres, patrimoni industrial d’Ontinyent. Des d’octubre fins a desembre, també hi hauran fins a quatre visites als refugis antiaeris. 

  Les visites seran sempre amb caràcter gratuït i places limitades, podent ampliar-se la informació i realitzar-se inscripcions a la Tourist Info d’Ontinyent, ubicada al Palau de La Vila, de dimarts a dissabte de 9:00 a 13:30 hores i de dilluns a divendres de 16:30 a 19:00 hores. 

  Pablo Úbeda incidia en que “estes rutes guiades tenen com a objectiu posar en valor i potenciar els recursos turístics d’Ontinyent, així com oferir un valor afegit als i les visitants que els permeta aprendre i descobrir els encants d’Ontinyent. Animem a la ciutadania de totes les comarques veïnes a participar i gaudir d’estes visites, perquè són una experiència única”, concloïa.  

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -